Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

I hjärtat av Östermalm! Så här bor prinsessan Madeleine när hon är i Sverige

12 jun, 2019, 14:00 
AvMalin Falkengren
prinsessan madeleine bor på hovstallet
Madeleine har en tjusig femrummare på Östermalm. När hon och familjen är i Stockholm är det här de bor!
Annons

Till vardags bor Madeleine och Chris i Florida. Där njuter familjen, och kanske särskilt barnen, av promenaderna på de milslånga sandstränderna och alla bad i den egna poolen. Men under sommarmånaderna kommer prinsessfamiljen tillbaka till Sverige. Det är förstås Solliden som lockar men de tillbringar även en hel del tid i Stockholm. Och då bor de i sin älskade femrummare i hjärtat av Östermalm.

Vackra prinsessan Madelene är glad att spendera sommaren i Sverige.
Vackra prinsessan Madelene är alltid lika glad när hon kommer tillbaka till Sverige.

Bor på Östermalm

Madeleine har länge haft sin bostad på Hovstallet på Östermalm i Stockholm. Hon har tidigare bott i en annan del av byggnaden men sedan några år tillbaka har Chris och Madeleine gjort sig hemmastadda i den rymliga femrummaren med stora fönster ut mot gatan. Madeleine, Chris och Leonore flyttade in 2014 och då gjordes omfattande renoveringar för hela 6,8 miljoner kronor. Merparten av den dyra renoveringen stod Statens fastighetsverk för, medan tillval utöver standarden bekostades av Madeleines och Chris privata pengar. Enligt Statens fastighetsverk rörde det sig om en vanlig renovering då lägenheten inte hade varit renoverad på många år. Personal från företaget är förtegna om hur stor bostaden är, men säger att den är “stor”.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här bor prinsessan Madeleine med familj när de är i Sverige.
Hovstallet, där även flera hovanställda huserar, är beläget i hjärtat av Östermalm.

Madeleines och Chris inredning

Köket i bostaden går i marmor och inte vilken som helst, utan är i den fina carraramarmorn. Även vitvaror har bytts ut till mer exklusiv sort och paret har även låtit installera en trevlig vinkyl och en riktigt härlig spis. Nu när familjen är om fem personer kan det vara bra med gott om förvaring. Och det har prinsessparet så klart tänkt på! Inte har de snålat med utrymmet, inte! Paret har nämligen låtit installera hela 42 garderobsdörrar i sin Stockholmsbostad. Säkerligen elegant platsbyggda sådana för optimal kvalité och design och för att slippa onödiga mellanrum mellan väggar och garderober.

Annons
Söta familjen!
Söta familjen!

Även om familjen nu är i Sverige och i Stockholm så kommer mycket av tiden spenderas på Öland. Madeleine älskar att vara på Öland och hon är där varje sommar med familjen. Det finns nog inte en enda sommar som hon inte skulle vara där. Det hon tycker mest om med att vara hemma är att barnen får springa och leka i den svenska naturen och dess friska, rena luft. Hon har i flera intervjuer sagt att hon saknat alla syrener, så hon är säkert svag för den vackra blomman som blomstrar så fint i olika pasteller till sommaren.

Här är Hovstallets innergård med lummiga träd i full grönska.
Här är Hovstallets innergård med lummiga träd i full grönska.

Prinsessan Madeleine och hennes make Chris är kända för att ha god smak och de gillar kvalitét och exklusiv design. Säkerligen har Madeleine tagit hjälp av sin bästa vän Lussan Thott som är en expert på inredning. Lussan har även hjälpt Victoria och Daniel att inreda Haga slott samt Carl Philips och Sofias Villa Solbacken. Båda gångerna hade även prinsessan Madeleine ett finger med i spelet och hjälpte sin syster och bror med “the final toutch”.

Annons
Louise Thott är en av Madeleines bästa väninnor. Hon jobbar som inredare och har hjälpt alla syskonen med deras heminredning.
Louise Thott är en av Madeleines bästa väninnor. Hon jobbar som inredare och bistått kungligheterna med sin expertis.

På den exklusiva inredningsbutiken Bohem på Östermalm har Carl Philip setts vid ett flertal tillfällen. Butiken är till bredden fylld med vackra möbler, tyger, stolar, fåtöljer, kuddar och lampor. Mycket går i stilen “klassiskt med en twist” och utbudet erbjuder både art déco och modern design. Gillar man stilen på Haga slott är det precis i sådana butiker man hittar liknande inredningsdetaljer.

Hemma hos Victoria på Haga slott.
Hemma hos Victoria på Haga slott.
Madeleine i juni 2019 i samband med hennes boklansering på Junibacken.
Madeleine i juni 2019 i samband med hennes boklansering på Junibacken.

Foto: TT

Annons