Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias svåra situation i Sverige – Silvia åtskild från barnbarnen

10 nov, 2022, 13:30 
AvIbraheem Alsalman

Drottning Silvia har haft ett par intensiva veckor – och det bara fortsätter.

Annons
Här anländer kungen och Silvia – hederplats på första radenBrand logo
Här anländer kungen och Silvia – hederplats på första raden

Att kungafamiljen har ett fullspäckad schema vet vi.

Att de till och jobbar helger ibland är allmänt känt.

Sedan höstlovsveckan har stora delar av våra kungligheter befunnit sig i Brasilien. Något som betydde att prins Carl Philip blev tillfällig statschef. Detta eftersom att även kronprinsessan Victoria var utomlands.

Även prinsessan Madeleine är i Brasilien – på uppdrag med drottning Silvia

Madeleine har dock inte träffat kronprinsessan Victoria eftersom sistnämnde hade hunnit åka hem till Sverige innan Madeleine landat.

– Då är hon hemma, då är höstlovet slut, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Expressen.

Innan Brasilien var drottning Silvia på besök i Jordanien där hon träffade drottning Rania. Anledningen till besöket är en välgörenhetsauktion och de insamlade pengarna går till Mentor Arabaia, som är den lokala grenen av den välgörenhetsorganisation som drottning Silvia grundade år 1994 tillsammans med WHO.

Annons

Sofias svåra situation i Sverige – Silvia åtskild från barnbarnen

Sedan dess har man jobbat med mentorskap för ungdomar – och för en värld där de ska kunna växa upp i drogfritt och med god hälsa.

Med det sagt kan vi konstatera att att drottningen har rest väldigt mycket de senaste veckorna – och dessutom kommer hon att resa till Jordanien igen, den här gången med kung Carl Gustaf nästa vecka i ett officiellt statsbesök.

– Det är lite olyckligt att det är så nära varandra de hör besöken, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Detta innebär att Silvia inte har träffat barnbarnen på väldigt länge. Hon har ju som bekant varit bortrest på uppdrag sedan ett par veckor tillbaka och missade höstlovsveckan, eller som det numera kallas "läslovsveckan".

Särskilt är det prins Carl Philips och prinsessans Sofias barn drottning Silvia inte har träffat på länge.

Vi vet sedan tidigare hur mycket drottningen älskar Alexander, 6, Julian, 1, och Gabriel, 4. Och vi kan bara ana hur mycket hon längtar efter dem. Barnen frågar säkert också Sofia var farmor är någonstans eftersom de inte har setts på länge.

Förhoppningvis samlas hela familjen igen.

Annons