Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victorias och Daniels höstlovs-resa med barnen till Brasilien – det gjorde de egentligen

09 nov, 2022, 05:00 
Indra Nordemar

Victoria och Daniel åkte till Brasilien med barnen på höstlovet. Hovet har varit förtegna om den privata resan. Men nu är syftet tydligt.

Annons
Här sätter drottningen ner foten – för Victorias skullBrand logo
Här sätter drottningen ner foten – för Victorias skull

Det har varit en minst sagt annorlunda höst för kungafamiljen. Både kungaparet och kronprinsessfamiljen beslutade att åka till Brasilien i samma veva – vilket lämnade prins Carl Philip som tillförordnad kung.

Kungen och drottning Silvia begav sig till Sydamerika den 29 oktober, och bara dagarna före reste kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Estelle och Oscar i väg.

Men vad gjorde de där egentligen? Hovet har bekräftat att kungaparet varit där på jobb, varvat med nöje, men varit förtegna om Victoria och familjens vistelse.

Hit åkte kronprinsessfamiljen på höstlovet

Drottningen och kungen är fortfarande i Brasilien, då Silvia och Madeleine (som nu anlänt) ska arbeta med stiftelsen Childhood.

Tråkigt nog begav sig kronprinsessfamiljen till Sverige igen den 7 november, därför missade Victoria och Madeleine varandra med bara några timmar. Victoria och Daniel var ju tvungna att ta hem barnen lagom till skolstart efter höstlovet.

Annons

Höstlovet som spenderades i Brasilien – men var? Jo, i Bahia. Det visar sig nämligen att Daniel och Victoria satsat stort på sin okända brasilianska villa.

Sanningen om prins Daniels miljonuttag

Daniel har inom loppat av ett år tagit ut 20 miljoner kronor i vinst från sina privata bolag. Han har aldrig tidigare tagit ut så stora summor. En del av pengarna har gått till husbygget på Värmdö, och nu även Brasilien-huset.

– Det är verkligen en unik plats med fantastiska stränder och ett sällan skådat tropiskt klimat. Här lever verkligen kronprinsessfamiljen i ett rejält lyxparadis som skyddas av beväpnade vakter, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Faktum är att de ägt villan där ända sedan 2019, men i och med pandemin har de ju inte kunna resa dit. Nu passade de därför på att besöka sitt brasilianska hem, och kanske rustade de upp det för många kommande resor? Mamma / svärmor / mormor Silvia har trots allt bott där i tio år under sin uppväxt.

Foto: TT

Annons