Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningens panikdrag i krisen – betalar ut jättebelopp

17 feb, 2022, 17:00 
Jacob Johannesson
Prins Andrew och Drottning Elizabeth.

Det råder panik i det brittiska kungahuset.

Annons
10 kungliga saker att se fram emot 2022!Brand logo
10 kungliga saker att se fram emot 2022!

Drottning Elizabeth har det kämpigt med sin son Prins Andrew just nu. Tidigare har en kvinna vid namnet Virginia Giuffre berättad att Jeffrey Epstein ska ha använt henne som minderårig sexslav. Mångmiljadären Epstein, som avled i häktet 2019, ska ha fört kvinnan till London där han ska ha tvingat Giuffre att ha sex med Prins Andrew. Detta är något som Andrew förnekar.

Från en början var det tänkt att fallet skulle tas upp i rätten, men i veckan fick historien en rejäl vändning. Prins Andrew ska ha gått med på en förlikning och tvingas därmed betala en stor summa pengar till Virginia Giuffres välgörenhetsorganisation.

"Han lovar att visa sin ånger för sin koppling till Epstein genom att stödja kampen mot den onda sexhandeln och genom att stödja dess offer", står det i domstolshandlingarna enligt People.

Summan är inte officiell, men enligt The Telegraph rör det sig om en summa på 100 miljoner kronor.

Annons

Prins Andrew slipper därmed en rättegång, men fallet har skapat panik i det brittiska kungahuset. Drottning Elizabeth har fått utstå massiva påtryckningar att frånta Prins Andrew sina titlar, men drottningen har inte agerat i det fallet.

Drottningens panikdrag – mitt i krisen

I stället skriver The Mirror att drottningen har bestämt sig för att hjälpa sin son genom att betala 25 miljoner kronor av den gigantiska notan. Den brittiska tidningen skriver att drottningen har gått med på utbetalningen så länge inte summan kan kopplas till Virginia Giuffre personligen.

– Hon vill inte att det ska kunna betraktas som att hon betalar ett offer för sexuella övergrepp, som anklagar hennes son för att vara en gärningsman, säger en källa till den brittiska tidningen.

Samtidigt är ilskan massiv i Storbritannien. Det råder stor oro att pengarna till Virginia Giuffre kommer att tas från skattebetalarnas fickor.

"Den där summan skulle kunna bekosta många sjuksköterskor och läkare, lunchmåltider för skolbarn, socialarbetare och så vidare", skriver en användare.

"Drottningen stöttar detta, trots allt som skrivs. Vilken vidrig familj", skriver en annan.

Annons