Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningens skandalbeslut – visar upp för hela världen: "Helt galet"

29 mar, 2022, 12:30 
Jacob Johannesson
Drottningen Elizabeth

Drottningens beslut väcker stor ilska över hela världen.

Annons
Här rycker Charles in som kung på viktiga dagenBrand logo
Här rycker Charles in som kung på viktiga dagen

Under tisdagen var det dags för prins Philips minnescermoni. Många kungligheter var på plats från hela världen, bland annat Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Begravningen ägde rum under förra året, men på grund av pandemin kunde endast 30 personer delta. Därför arrangerades en minnesstund som har lett till stor uppmärksamhet.

Anledningen är att drottning Elizabeth leddes fram av sin son, prins Andrew, som under de senaste åren har varit föremål för en gigantisk uppståndelse.

Detta på grund av att en kvinna vid namnet Virginia Giuffre berättad att Jeffrey Epstein ska ha använt henne som minderårig sexslav. Mångmiljadären Epstein, som avled i häktet 2019, ska ha fört kvinnan till London där han ska ha tvingat Giuffre att ha sex med Prins Andrew. Detta är något som Andrew själv förnekar.

Elizabeths drag väcker ilska världen över

Däremot har prinsen gått med på en förlikning med Virginia Giuffre och kommer därmed tvingas betala ut ett jättebelopp.

Annons

"Han lovar att visa sin ånger för sin koppling till Epstein genom att stödja kampen mot den onda sexhandeln och genom att stödja dess offer", står det i domstolshandlingarna enligt People.

Summan är inte officiell, men enligt The Telegraph rör det sig om en summa på 100 miljoner kronor.

Att drottning Elizabeth leddes fram av Andrew under minnes cermoninen tolkas därmed som hon tar prinsen parti, vilket har lett till stor ilska världen över.

"Ärligt talat helt galet"

"Det här är ärligt talat helt galet. Ingen har gjort mer skada på kungafamiljen under den senaste tiden än prins Andrew. Att ge honom rollen som följeslagare till sin mamma är löjeväckande . Hur mycket har han kostat sin mamma i advokatkostnader?", skriver Charlie Proctor, journalist på Royal Central, på Twitter.

"Att prins Andrew går in med drottningen i Westminister Abbey är ett slag i ansiktet för alla offer när det gäller sexuella övergrepp och ett bevis på att eliten tror att de lever under andra regler", skriver politiska aktivisten Howard Beckett.

"Detta visar hur lite kungligheterna förstår den offentliga avskyn mot prins Andrew. Det är ett slag i ansiktet för offren för sexhandel att se Andrew gå tillsammans med statschefen så här", har journalisten Benjamin Butterwort kommenterat.

Foto: TT.

Annons