Drottningens utbrott – när prinsessan fick en oväntad fråga!

Letizia Sofia Leonor
Drottning Letizia hörde en fråga ställd till hennes dotter, kroprinsessan Leonor. Då kände sig drottningen tvungen att bryta in.
Annons

Kronprinsessan Leonor har sitt öde utstakat för sig. Som dotter till kung Felipe och drottning Letizia är hon förutbestämd att en dag bli drottning av Spanien.

Och redan nu gör Letizia sitt yttersta för att Leonor ska bli medveten om plikten som hennes blod har förärat henne med. Det stod tydligt när en ung flicka ställde en fråga till Leonor i drottningens närvaro.

Annons

Drottningens utbrott – efter frågan till dottern

Letizia Sofia Leonor
Letizia högg direkt!
Annons

Spanska tidningen Hola har återberättat skeendet. Mor och dotter var på besök på en skola i Mallorca, där en flicka vände sig direkt till Leonor med en tillsynes harmlös fråga.

– Vad ska du göra när du blir stor?

Letizia sköt in och replikerade å Leonors vägnar. Hennes svar kan nog uppfattas som hårt, till och med kallt.

– Vad hon måste göra, inte det hon vill göra, sa Letizia.

 

Annons

“Du ska tjäna Spanien”

Det verkar onekligen som att Felipe och Letizia gör sitt bästa med att inpränta kronans allvar hos Leonor, som är fjorton fyllda. Så här sa Felipe till sin dotter för två år sedan, under en ceremoni som högtidlighöll Spaniens konstitution.

– Du kommer att bli ledsagad av konstitutionen, följa den och läsa den. Du ska tjäna Spanien med ödmjukhet och medvetenhet om din position. Och du kommer att ta på dig all oro och all glädje, alla önskningar och känslor hos det spanska folket. Jag vet att du idag kommer att bli varse om många krav och ansvarsområden, varav alla är viktiga och svåra, men du ska veta att du kommer att få stöttning från många som har Spaniens bästa i åtanke, och som har dig och kronan i åtanke, sa Felipe då.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Drottningens utbrott – när prinsessan fick en oväntad fråga!”

 1. Mimmi skriver: 13 augusti, 2020

  Lät nästan som hon skulle tvingas in i ett kloster, av tonen att döma. Förstår inte varför föräldrarna tar i så. De kan väl för sjutton städa klart framför egen dörr först. Med gamla kungens märkliga pengaaffären och systern och svågerns ekonomiska äventyr. Märkligt och oschysst låter det som, om det är sant.


 2. EwaW skriver: 13 augusti, 2020

  Letizias svar visar väl med all önskvärd tydlighet hur vansinnigt det är med att ärva ämbeten. Den stackars flickan har ju inte det minsta val.


 3. Fluff skriver: 14 augusti, 2020

  Tredje republiken kommer allt närmare.
  Spanien – ett föregångsland?


 4. Camilla skriver: 14 augusti, 2020

  Kan bara instämma med föregående talare! Det är dags att följa Republikanska föreningens rekommendation att kungen blir Carl den Siste Gustaf. Sedan kan ju Victoria och Daniel söka jobb som vilka medborgare som helst – Daniel kan ju bli PT igen, och Victoria har ju gått UD:s prestigefyllda diplomatutbildning så hon kan säkert hitta någon tjänst på ambassad eller konsulat…kanske rent av bli ambassadör? ?? Kan avdankade politiker så…


 5. Birthe Vejrum skriver: 14 augusti, 2020

  Jeg mener at have forstået, at Leonor ved den omtalte ceremoni, holdt en tale med stort set samme indhold (12 år gammel) som Victoria gjorde, da hun blev myndig = 18 år.
  Der er intet mærkværdigt i dette med at videregive en arv til sine børn, det gør jo alle, der har gods og guld at dele ud af/ eller en position. En læges børn bliver ofte selv læger, akademikeres børn bliver akademikere…


  1. Anna skriver: 14 augusti, 2020

   Ja, men av egen fri vilja och på egna meriter! För att bli läkare i Sverige krävs det väldigt höga betyg och konkurrensen är stenhård. Det är många sökande per plats på läkarutbildningen. Att ha en förälder som är läkare är ingen garanti för att bli antagen, men att ha en pappa som är kung är en garanti för livslånga privilegier.
   Kungabarn, särskilt tronföljare, väljer inte sitt “yrke” och behöver heller ingen särskild utbildning eller lämplighet för uppgiften då de föds till den.


  2. Bror skriver: 14 augusti, 2020

   …. och prästungar dårhushjon eller författare.

   (Du Birthe förstår den blinkningen)


  3. josefin skriver: 15 augusti, 2020

   Nàja Birthe, nu glömmer Du en sak: läkares barn som vill bli läkare fàr allt studera till det själva. De ärver liksom inte bara praktiken med alla inventarier rakt av. Samma gäller andra akademikerroller. OM sagda barn inte har intresset, läshuvudet etc, sà blir det inget med den vägen.


 6. Hm skriver: 14 augusti, 2020

  Ett rakt svar på en fråga är inget utbrott!


 7. annica skriver: 14 augusti, 2020

  Drottning L kunde gärna ha lindat in orden – det där lät onödigt hårt och tragiskt även om det kanske är så prinsessan Leonor känner det.
  Jag tror dock att Spanien är den första europeiska monarki som övergår till republik, kungahusets popularitet svajar betänkligt.
  Och ett trist slut för ex-kung Juan Carlos som såg till att Spanien blev en modern västerländsk demokrati igen efter diktaturen. En monark som verkligen gjorde något för brödfödan.


 8. Kristina skriver: 14 augusti, 2020

  Stackars flicka, vilket öde och vilken framtid!


 9. Bror skriver: 14 augusti, 2020

  Vad var det för en ärans jävla drummel som skötte modereringen denna fredag?
  Låt den fan träda fram i helfigur!


 10. Catrin skriver: 14 augusti, 2020

  `förärat`??? Konstigt ordval, särskilt med tanke på att Letizia själv var en duktig yrkeskvinna innan hon gifte sig. Det känns onekligen märkligt att en journalist som L köper teorin om blodsmystik…


 11. EwaW skriver: 14 augusti, 2020

  Birthe Vejrum

  Om läkarens eller akademikerns barn går i sina föräldrars fotspår och väljer samma yrken så är det något de själva valt inte ett arbete som påtvingats dem. Det är en stor skillnad mot tronarvingars val, de har inget val alls.


 12. PernillaA skriver: 18 augusti, 2020

  Varför lät hon inte dottern svara själv


 13. Camilla skriver: 19 augusti, 2020

  Josefin & EwaW,
  Mycket bra svar på “Birthe Vejrums” som vanligt osakliga kommentarer till försvar för de kungliga! Har slutat kommentera hennes inlägg själv men blir alltid glad när andra gör det!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar