Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningens utbrott – när prinsessan fick en oväntad fråga!

13 aug, 2020, 20:00 
Letizia Sofia Leonor
Drottning Letizia hörde en fråga ställd till hennes dotter, kroprinsessan Leonor. Då kände sig drottningen tvungen att bryta in.
Annons
Därför kritiseras Victoria och Madeleine!Brand logo
Därför kritiseras Victoria och Madeleine!

Kronprinsessan Leonor har sitt öde utstakat för sig. Som dotter till kung Felipe och drottning Letizia är hon förutbestämd att en dag bli drottning av Spanien.

Och redan nu gör Letizia sitt yttersta för att Leonor ska bli medveten om plikten som hennes blod har förärat henne med. Det stod tydligt när en ung flicka ställde en fråga till Leonor i drottningens närvaro.

Drottningens utbrott – efter frågan till dottern

Letizia Sofia Leonor
Letizia högg direkt!

Spanska tidningen Hola har återberättat skeendet. Mor och dotter var på besök på en skola i Mallorca, där en flicka vände sig direkt till Leonor med en tillsynes harmlös fråga.

– Vad ska du göra när du blir stor?

Letizia sköt in och replikerade å Leonors vägnar. Hennes svar kan nog uppfattas som hårt, till och med kallt.

Annons

– Vad hon måste göra, inte det hon vill göra, sa Letizia.

 

“Du ska tjäna Spanien”

Det verkar onekligen som att Felipe och Letizia gör sitt bästa med att inpränta kronans allvar hos Leonor, som är fjorton fyllda. Så här sa Felipe till sin dotter för två år sedan, under en ceremoni som högtidlighöll Spaniens konstitution.

– Du kommer att bli ledsagad av konstitutionen, följa den och läsa den. Du ska tjäna Spanien med ödmjukhet och medvetenhet om din position. Och du kommer att ta på dig all oro och all glädje, alla önskningar och känslor hos det spanska folket. Jag vet att du idag kommer att bli varse om många krav och ansvarsområden, varav alla är viktiga och svåra, men du ska veta att du kommer att få stöttning från många som har Spaniens bästa i åtanke, och som har dig och kronan i åtanke, sa Felipe då.

 

Annons