Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dyker upp på Victorias viktiga dag – efter infekterade storbråken

02 jul, 2021, 11:02 

Hyllade bandet ska spela på kronprinsessans stora dag – men de skakas av ett jätteinfekterat bråk!

Annons
Så blir Victoriadagarna 2021Brand logo
Så blir Victoriadagarna 2021

Snart är det äntligen dags för kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande i dagarna fem. Sedan Victorias ettårsdag har hennes stora dag traditionsenligt spenderats och firats på Solliden.

Victoriadagen startades 1979 av framlidne Kay Wiestål och har sedan dess vuxit och på senare år är det bland annat tv-sänt med artister och stipendieutdelning!

Victoriakonserten äger även i år rum i Borgholms slottsruin på Öland.
Victoriakonserten äger även i år rum i Borgholms slottsruin på Öland.

I år ska bland andra Benjamin Ingrosso, Sofia Jannok, Sabina Ddumba och Mando Diao uppträda. Men just Mando Diao, hårdrocksbandet från Borlänge, skakas av en infekterad strid, något som Expressen har skrivit om när det begav sig.

Det här ska bråket ha handlat om – i stora drag.

Mando Diao i jättebråk – ska uppträda på Victoriadagen

Sveriges Radio släppte 2017 dokumentären ”Mando Diao: Förälskelsen och skilsmässan”. I den talade Björn Dixgård och den tidigare bandmedlemmen Gustaf Norén ut om hur det gick till när Gustaf fick sparken.

Annons

Radiodokumentären har i efterhand kritiserats hårt av såväl Gustaf Norén som hans familj, som menar att han har blivit lurad att ställa upp.

– Dessutom är det med otroligt mycket av deras version av den här konflikten, som ju har två sidor. Det är inga elakheter men det blir en väldig slagsida för delas tolkning av skilsmässan, har mamma Kerstin Bengtsson-Norén bland annat sagt till Expressen.

Det här var Mando Diao 2009. Från vänster: Mats Björke, Carl-Johan Fogelklou, Björn Dixgård, Samuel Giers och Gustaf Norén.
Det här var Mando Diao 2009. Från vänster: Mats Björke, Carl-Johan Fogelklou, Björn Dixgård, Samuel Giers och Gustaf Norén.

Hårda kritiken – Sveriges Radio slår tillbaka

Gustaf Norén har i sin tur kritiserat SR för att ha släppt dokumentären i samband med att Mando Diao kommit ut med en ny skiva. Han menade att det är fel att sända dokumentären av marknadsstyrda intressen. Och att han inte visste om att den handlat om Mando Diao.

Annons

– Så beter man sig inte. Gör man reklam ska man vara tydlig med att det är just reklam, har han sagt till tidningen.

Sveriges Radio har svarat på kritiken.

– Jag har fått visa upp inspelningar för mina chefer som styrker att vi pratar 70-80 procent om Mando Diao. Sedan hur de exakta diskussionerna har gått och vad han är sur över kan jag inte svara på i detalj. Det är naturligtvis supertråkigt att han känner sig lurad men jag har inte gjort det.

En annan kritik mot dokumentären var att Dabrowski är vän med en av bandmedlemmarna, Jens Siverstedt. Men det har han slagit tillbaka mot och menar att han varit öppen mot cheferna – att Jens har varit ingången till intervjun, men att han inte medverkar i dokumentären.

Mando Diao vann Rockbjörnen 2020 i kategorin Årets livegrupp. Jens Siverstedt, Björn Dixgård och Daniel Haglund. Den 14 juli uppträder de på Victoriakonserten.
Mando Diao vann Rockbjörnen 2020 i kategorin Årets livegrupp. Jens Siverstedt, Björn Dixgård och Daniel Haglund. Den 14 juli uppträder de på Victoriakonserten.

Sveriges Radio om jättebråket: ”Beklagar”

Att ”Mando Diao: Förälskelsen och skilsmässan”-dokumentären, som tar upp konflikten, nu har lett till en ny konflikt, förklarar SR-reportern:

– Haha ja, han säger i dokumentären att han inte har bråkat sedan han gick ur Mando Diao och jag beklagar att det blev bråk här, har Sigge Dabrowski sagt till Expressen.

Victoriakonserten sänds i SVT1 den 14 juli klockan 21.00.

Foto: TT

Annons