Dystra beskedet till Ewa Westling – prins Daniel får inte som han vill

dystra beskedet till prins daniels mamma Ewa westling

Smittspridningen av coronaviruset fortsätter att öka i Sverige. Nu skärper regeringen restriktionerna i Region Stockholm. Någonting som påverkar prins Daniels möjligheter att åka hem till Ockelbo och hälsa på föräldrarna.

SUnder torsdagen höll Folkhälsomyndighetens sin dagliga presskonferens med anledning av den rådande coronapandemin. Sverige fick därmed att läget har gått och blivit allvarligt – igen. Statsepidemiolog Anders Tegnell konstaterade att man ser tydliga tecken på att smittspridningen ökar i landet. En trend som man förstås vill råda bot på illa kvickt.

– Andelen positiva tester har gått upp från mellan tre och fyra procent, till fem procent. Det tyder på att vi har en ökande smittspridning i samhället, sa Anders Tegnell under presskonferansen.

Prins Daniel saknar lugnet hemma hos mamma Ewa Westling

De nya råden, och skärpta restriktionerna, handlar bland annat om att man ska minska sina sociala kontakter så mycket som möjligt samt att undvika allmänna miljöer. Det här betyder, med andra ord, att de som hade planerat en resa ut i landet – för att hälsa på sina släktingar – får tänka om.

LÄS MER: Varningen till Ewa Westling

När Svensk Damtidning fråga hovets informationschef Margareta Thorgren hur Victorias och Daniels höstlovsplaner såg ut var hon mycket tydlig med att kronprinsessfamiljen håller sig hemma på Haga. Men känner vi kungligheterna rätt hade de nog ändå planerat för en Ockelbo-resa lite längre fram i höst. Någonting som alltså inte är möjligt som läget ser ut just nu.

kronprinsessan victoria ewa westling olle westling

Victoria och Daniel saknar Ockelbo och lugnet hemma hos Ewa och Olle.

I vanliga fall brukar Victoria och Daniel åka upp till Ockelbo så fort den kungliga kalendern tillåter. Eller så kommer Ewa och pappa Olle ner till Stockholm och bor på Haga i några dagar. Men det här året har förstås varit annorlunda. Coronaviruset har satt stopp för långa resor och socialt umgänge och Victoria och Daniel har varit ifrån Ewa och Olle längre än någonsin.

Foto: TT