Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dystra beskedet till Silvia – nobbas av ABBA

03 apr, 2024, 07:00 
Nu kan kungaparet ta emot ett dystert besked.
Annons

Kungaparet njuter just nu av lite påskledighet, och har tillbringat en del av den uppe i sitt älskade Storlien. Men redan på lördag är det dags att smygstarta jobbveckan igen – med en alldeles särskild festkväll. Däremot står det klart att huvudpersonerna själva inte ens dyker upp.

ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

Kungaparet hyllar ABBA – speciella kvällen

På lördag ska ABBA uppmärksammas stort på Cirkus i Stockholm. Då är det 50 år på dagen sedan gruppen kammade hem guld i Eurovision song contest med låten Waterloo – och det ska firas!

SVT kommer direktsända kvällen som går under namnet En fest för ABBA, och beskrivs som en "folkfest" med ett 21-mannaband, folkkära artister och enorm kör på plats.

– Vi bjuder in till en folkfest med bland annat musikaliska hyllningar och aldrig tidigare visat material, skriver kanalen själva.

Annons

Dessutom kommer kungen och Silvia, som är stora ABBA-fans, att närvara. Men de riskerar att bli besvikna.

ABBA nobbar kungaparet – trista beskedet

Inför firandet berättade SVT själva att det var oklart om Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid skulle dyka upp.

– Det vet vi inte riktigt. Vi vill uppmärksamma och hylla dem. Och det sker ju förstås med deras goda minne och de vet om att vi gör det. De är väldigt varmt välkomna. Men formella inbjudningar har inte gått ut ännu, så vi får se, sa Christina Hill, programchef för kultur, underhållning och livsstil på SVT.

ABBA:s manager Görel Hanser gav dock ett desto dystrare besked till TT:

”Agnetha, Frida, Björn och Benny har gemensamt beslutat sig för att tacka nej till samtliga förfrågningar i samband med jubileet”

Detta är givetvis tråkiga nyheter för kungaparet, som ju har en nära och fin relation till alla "Abborna". Drottning Silvia och Anni-Frid Lyngstad har också haft en särskild fin vänskap, och har umgåtts mycket privat. Men mycket pekar alltså på att det inte blir ett kärt återseende på lördag.

Anni-Frid Lyngstad och drottning Silvia
Anni-Frid Lyngstad och drottning Silvia.

Foto: TT

Annons