Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dystra sanningen: Därför tvingas Haakon resa iväg utan Mette-Marit

01 jun, 2023, 09:00 

Kronprinsessan tvingas stanna hemma.

Annons

Under torsdagen smäller det äntligen, en av årets stora kungliga happenings.

Det är kronprins Hussein av Jordanien och fröken Rajwa Alseif som ska gifta sig, i vad som förmodas bli ett riktigt sagobröllop i huvudstaden Amman.

Kronprinsessparet är där, och så även USAs "first lady" Jill Biden. Kronprins Haakon av Norge vill inte heller missa festligheterna – men han får åka utan hustrun Mette-Marit.

Här stjäl Victoria showen • Bilden avslöjar: Därför saknas Daniel • Chris till norska jättefesten – 3 kungliga snackisar från vecka 21!Brand logo
Här stjäl Victoria showen • Bilden avslöjar: Därför saknas Daniel • Chris till norska jättefesten – 3 kungliga snackisar från vecka 21!

Kronprinsessan Mette-Marits hälsotillstånd

Det var givetvis många som höjde på ögonbrynen när kronprinsessan Mette-Marit saknades på gästlistan, särskilt då maken ska med. Av naturliga skäl väcks ju också en oro, Mette-Marit lider av den kroniska sjukdomen lungfibros, som påverkar hennes ork.

Då och då måste hon avstå kungliga åtaganden för att stanna hemma och vila, efter att hon fick diagnosen 2018. Sjukdomen gör att det bildas bildas i och mellan de små lungblåsorna, vilket i sin tur gör lungorna stela.

Annons

Men lyckligtvis var det inte hälsan som satte käpparna i hjulet, skriver nu norsk press som givetvis har full koll på sin älskade prinsessa.

Därför saknas Mette-Marit på kungliga bröllopet

Norska Se och Hör rapporterar att hovet kort och gott meddelat att Mette-Marit inte hade möjlighet att delta. Tidningens kungaexpert Caroline Vagle hänvisar till kronprinsessans fullspäckade schema.

– Det måste passa in i individens kalender, och jag ser att kronprinsessan Mette-Marit har ett program både dagen innan och dagen efter.

Ett minst sagt dystert besked, men det är ju inte alltid att bara ändra om i schemat när man bokat upp sig.

Kronprins Haakon kan dessutom sällskapa sig med en minst sagt eminent skara folk. Danmarks kronprins Frederik och kronprinsessan Mary och Nederländernas kung Willem-Alexander och drottning Maximá kommer till exempel närvara vid det flådiga bröllopet i Zahran Palace.

Kronprinsessan Mette-Marit
Dagen efter bröllopet ska Mette-Marit ihop med prinsessan Astrid inviga Dissimilisfestivalen hemma i Norge.

Foto: TT

Annons