Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter 27 år tillsammans – nu skiljer de sig!

01 aug, 2023, 08:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Norska kungafamiljen
Alexander och Margrét skiljer sig. Foto: TT

Nu skiljer sig kronprins Haakons kusin.

Annons

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit har varit ett par sedan 1999, och 2001 gifte dem sig och är idag starkare än någonsin. Men nu har den norska kungafamiljen fått ett tråkigt besked. Se och Hör Norge kunde avslöja att Haakons kusin håller på att skilja sig, nämligen Alexander Ferner.

Här köper Chris glass – semestern i svenska hamnen!Brand logo
Här köper Chris glass – semestern i svenska hamnen!

Familjen

Alexander är son till prinsessan Astrid och hennes man Johan Martin Ferner. Alexander har under 27 år varit gift med isländska Margrét Gudmundsdottir. De gifte sig i Holmenkollens kapell i sällskap av hela kungafamiljen och andra nära och kära.

Alexander och Margrét
De har varit ett par i 27 år.

Alexander är den äldsta i en syskonskara på fem personer, Cathrine Ferner, Benedikte Ferner, Elisabeth Ferner och Carl-Christian Ferner.

Inte varit i strålkastarljuset

Margrét och Alexander har inte varit i strålkastarljuset lika mycket som sina kusiner kronprins Haakon och Märtha-Louise, men det är nog så de vill ha det. De har försökt att undvika det så mycket som möjligt. Men de har alltid varit närvarande och självklara gäster när kungligheterna firat stora dagar.

Men nu har de valt att gå skilda vägar och Alexander har flyttat ut från deras boning. De har även två barn tillsammans.

Annons