Efter avhoppen – orden avslöjar sanningen om Elizabeths anställda

drottning Elizabeth

TT
Drottning Elizabeths stab har skakats av flera avhopp, nu får vi vet hur det faktiskt är att jobba för drottningen.
Sanningen avslöjad: Så slipper drottning Elizabeth skoskav!
Slå på ljud

Drottning Elizabeth är känd för sin svala och högst professionella framtoning, men till vardags är det inte fullt lika formellt som man kanske tror i korridorerna på Buckingham Palace. Författaren Sophia Bennett har spenderat flera år med att göra research till sin bok The Windsor Knot, en deckare där hon låter drottningen bli en detektiv som utreder ett mord.

I en intervju med Yahoo berättar hon om sina observationer på slottet.

– Om personalen ser henne kan de nicka eller buga lite men hon förväntar sig inte att de ska släppa allt de håller på med, säger Sophia till Yahoo, enligt Daily Mail.

Hon har många vänner och bekanta som på ett eller annat sätt jobbat på slottet, vilka har kunnat bidra med information, men aldrig med skvaller.

– De är väldigt lojala och jag frågar aldrig efter skvaller. För mig är autenticiteten viktigast, vad kallar drottningen personer och vad gör hon på sin lediga tid, vad gillar hon, säger Sophia.

drottning elizabeth

Flera har lämnat det brittiska hovet den sista tiden.

TT

Orden om Elizabeth – efter avhoppen

Sophias ord kommer efter en tid när det stått klart att flera uppskattade medlemmar av drottningens personalstyrka lämnat det brittiska hovet.

Två nyckelfigurer meddelade tidigare under januari att de tänker hoppa av verksamheten kring det brittiska hovet: Christian Jones och Julian Payne.

Christian har varit prins Williams privatsekreterare, hans närmste man. Julian har skött prins Charles kommunikation med omvärlden. Båda ska ta nu ta välbetalda jobb inom det brittiska näringslivet.

"Det är en riktig bomb", skriver Daily Express om situationen.

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka