Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter Camillas sjukdomsbesked – nu slutar drottningen helt

22 feb, 2023, 15:30 
Drottning Camilla, Kung Charles

Drottningemål Camilla slutar helt. Beskedet kommer kort efter nyheten om hennes sjukdomsfall.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det bekräftades att drottning Elizabeths var allvarligt sjuk den 8 september 2022.

Brittiska hovet släppte ett pressmeddelande där de berättade att monarken mottog läkarvård i sitt hem.

Efter några timmar kallades familjen till drottningens hem för att ta ett sista farväl.

Här bryter drottning Camilla mot etiketten!Brand logo
Här bryter drottning Camilla mot etiketten!

Senare konstaterades det att drottningen hade somnat in under eftermiddagen omringad av familjen och de fyra hundarna, Sandy, Muick, Candy och Lizzy.

När drottningen gick bort blev tronarvingen Charles omedelbart kung. Bredvid kungen stod hans hustru Camilla Parker Bowles som plötsligt blev drottningemål.

Det brittiska hovet planerar för en religiös ceremoni 6 maj i år, för att kröna kung Charles och drottningemål Camilla. Den kommer att äga rum i Westminster Abbey, precis som när drottning Elizabeth officiellt kröntes den 2 juni 1953.

Annons

Drottning Camilla har insjuknat i corona

Camilla orsakade skriverier alldeles nyligen då Buckingham Palace kunde konstatera att hon testat positivt för covid-19.

”Efter att ha fått symptom som påminner om förkylning, har hennes majestät testat positivt för covid-viruset.” löd pressmeddelandet.

Det är andra gången som drottningen får corona. Första gången hon blev sjuk var under våren 2022. Camilla tvingades ställa in ett planerat officiellt åtagande.

Drottning Camilla kommer sluta helt

Nu upphör den gamla seden helt.

Kung Charles är högst i rang av alla familjemedlemmar i brittiska kungafamiljen – det innebär att alla kungligheter under honom bör niga eller buga vid ett möte.

När Camilla blir drottningemål finns det en förväntan att William, Harry, Kate och Meghan visar sin respekt vid ett möte genom att niga och buga även till henne, det skriver Mirror.

Nu när drottning Elizabeth har gått bort kommer Camilla inte längre behöva niga för de engelska kungligheterna. Hon anses nu vara i högre rang än de andra förutom kung Charles.

Drottningemål Camilla ska inte heller behöva niga när hon träffar kungligheterna i längre rang.

Om Camilla kommer fortsätta niga när hon möter kungligheterna återstår att se – men klart är i alla fall att det inte längre är ett krav för kungligheten.

Camilla Parker Bowles
Drottningemål Camilla Parker Bowles kan ändra sättet hon hälsar på kungligheterna

Foto: TT

Annons