Efter fina orden – Silvia får inte träffa barnbarnen

Estelle och Oscar avgudar sin mormor.

Drottning Silvia älskar sina barnbarn – och kärleken är ömsesidig.Men just nu kan de inte träffas.

Det är ett uttryck som drottning Silvia gång på gång har återkommit till: “Barnbarn är livets efterrätt”. Och d är faktiskt hennes mamma Alice som har lärt henne det.

– Min mamma sa alltid att barnbarn är livets efterrätt. Och det är ju så, man har hela glädjen – men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart. Och man får skämma bort dem mer än vad föräldrarna kan göra. Det är härligt! De är så söta, och hemskt roliga, sa Silvia i en intervju med Kamratposten 2017. 

Coronavirus: Drottning Silvia får inte träffa barnbarnen

Estelle och Oscar avgudar sin mormor.

Estelle och Oscar avgudar sin mormor.

Men nu är det tyvärr dessertstopp som gäller för Silvia. Alla eventuella besök på Drottningholm för prinsessan Estelle, 8, prins Oscar, 4, prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 2 har fått skjutas på framtiden.

Med coronaviruset kommer krav på färre sociala aktiviteter. Speciellt för äldre människor som tillhör riskgruppen – personer som Silvia och kung Carl Gustaf.

– Ja, så är det. På grund av risken för coronasmitta träffar kungaparet träffar inte sina barnbarn just nu, säger Margareta Thorgren på hovets informationsavdelning.

Då träffade hon Estelle senast

Det senaste bekräftade mötet mellan Silvia och barnbarnen ägde rum i Storlien, under sportlovet. Då var drottningen och upplevde den svenska vintern från sin bästa sida tillsammans med kungen, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och barnbarnen Alexander och Gabriel.

Tidigare i februari dök Estelle på Vasateatern upp för att fira mormor Silvias 75-årsdag i efterskott. Barnen i musikskolan Lilla Akademien spelade upp föreställningen En underbar resa med alla barns drottning.

 

LÄS OCKSÅ: Därför har drottning Silvia hållit sig borta från offentligheten i fyra veckor