Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter härliga semestern – nu ändras allt för kungen och Silvia

14 aug, 2023, 11:30 
Samuel Björn
Kungen och Drottning Silvia
Kungen och drottning Silvia ska snart ut på sina länsbesök igen i samband med kungens firande av 50-år på tronen.

Nu börjar kungen och drottningens semestermånad på Öland närma sig sitt slut - framöver väntar allt annat än lugn och ro.

Annons
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!Brand logo
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!

Nu börjar sommaren närma sig sitt slut. Värmen och solen börjar avta och det är dags att lämna stranden och bege sig tillbaka till jobbet - även kungafamiljen.

Välbehövlig semester på Öland

Den senaste månaden har kungafamiljen haft det lugnt på jobbfronten. Förutom ett möte med utrikesnämnden och närvaro vid invigning av Entusiastfordonsutställningen vid Solliden slott har kungens almanacka stått helt tom sedan Victoriadagarna.

Kungen
Kungen tillsammans med följeslagaren Brandie under fordonsutställningen på Öland.

Istället har kungen kunnat slappnat av och njutit av att kunna umgås med nära och kära på hans älskade Öland.

Annons

Att få slappna av på Öland har kungen och drottning Silvia verkligen förtjänar efter att ha tagit sig igen första halvåret av detta jubileumsår.

För att fira 50 år på tronen har kungen och drottningen varit ute på landsturné för att besöka alla 21 län i Sverige. Blandat med sina normala kungliga åtaganden har kungligheterna under vintern och våren hunnit med att hälsa på 16 av dessa län innan de begav sig till Solliden slott för semester

Inte illa!

Kungliga kalendern är fullproppad

Och nu är semestern slut och det är dags för kungen och drottningen att återgå till arbetet- och de gör de på ett rejält sätt.

Nu framöver är nämligen kalendern fullspäckad.

På torsdag 17 augusti fortsätter kungen och drottningen sin landsturné med att besöka Falun i Dalarnas län för att sedan fortsätta med besök i Gävle, Halmstad, Umeå med avslut i Karlstad 7 september.

Kungen 50 år
Kungen och drottningen på länsbesök i Malmö, skåne tidigare i juni.

Länsbesöken varvas med andra kungliga uppdrag såsom kungen och drottningens närvaro vid jubileumsafton med anledning av 500-årsjubileet av kungavalet Gustav Vasa samt kungen och kronprinsessan Victorias närvaro på Stockholm Water Prize Seminar.

Annons

Totalt sett har den kungliga kalendern gått från att stå i stort sett tom senaste månaden till att innehålla hela 18 officiella uppdrag för kungafamiljen.

Med andra ord får vi hoppas att kungen och drottningen känner sig rejält utvilade efter deras semester för framöver kommer det bli rejält med kungliga uppdrag.

Annons