Efter infekterade bråken om familjemedlemmen – Victorias tydliga markering

Prins Oscar Hunden Rio Cavapoo

Han är minst och kanske gulligast. Men också den i kungafamiljen som har orsakat mest bråk.

Det var vårens och försommarens stora kungliga krig: Prinsessorna och deras blandrashundar fick ett antal rasande hunduppfödare i Svenska Kennelklubben att gå ut och kräva kungens avgång – i alla fall som deras hedersordförande.

Det ansågs helt fel att Victoria och Madeleine inte hade valt renrasiga hundar utan i stället hade valt att köpa så kallade pudelblandningar båda två.

Hagahunden Rio.

Att just Victoria hade skaffat en cavapoo (korsning mellan pudel och cavalier king charles spaniel) ansågs extra stötande, utifrån hennes roll som kunglig maktfaktor och en av Sveriges viktigaste förebilder.

Men proteststormen ebbade så småningom ut och i dagarna har själva ”huvudpersonen” – Hagahunden Rio – fyllt ett år. Han har vuxit upp till en mycket glad och älskad familjemedlem – och den som har spanat efter dolda signaler i hovets senaste bilder har gjort en upptäckt: Rio är plötsligt med överallt.

LÄS MER: Victorias nya hund: ”Så är det att ha en cavapoo”

Prinsessan Estelle Prins Oscar Hunden Rio Kronprinsessan Victorias cavapoo

Prinsessan Estelles födelsedagsbild. Rio var självklart med.

Vi har sett honom både på prins Oscars och prinsessan Estelles nya födelsedagsbilder – som får en speciell charm som de inte skulle ha haft utom honom. Och han sitter i högsätet på den sidenklädda stolen på de bilder som fotograf Peter Knutson tog på kronprinsessan i samband med att hon utsågs till Årets Hetero 2021 på QX-galan i söndags.

Kronprinsessan Victoria cavapoo Hunden Rio Årets Hetero 2021 QX-galan Fotograf Peter Knutson

Kronprinsessan Victoria som Årets Hetero 2021, fotograferad med sin sidekick Rio.

Foto: Peter Knutson/QX.

Kronprinsessan Victorias hund: Cavapoon Rio

Ja, Rio har till och med gjort ett bejublat inspel när kronprinsessan Victoria höll ett av sina tal ute i snön framför Haga slott.

Kronprinsessan Victoria Hunden Rio cavapoo videomöte Haga

När Rio satte guldkant på Victorias videomöte.

Kanske en markering från kronprinsessan att en blandras trots allt kan vara lika bra som en renrasig vovve. Eller så är det bara ett uttryck för att hon är en väldigt stolt matte som gillar familjens nya medlem skarpt!

LÄS MER: Prins Oscar med sin bästa kompis – se bilden här!

LÄS MER: Bilden avslöjar! Kronprinsessan Victorias privata rum på Haga

LÄS MER: Victorias och Madeleines blandrashundar: Nya avslöjande bilder

Foto: TT, Kate Gabor/Kungliga Hovstaterna, Peter Knutson/QX, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, Året med kungafamiljen/SVT.