Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter kontroverserna: Bryter helt med Durek Verrett

26 mar, 2024, 11:00 
Nu står det klart.
Annons

Durek Verrett är minst sagt en skandalomsusad man med kopplingar till den norska kungafamiljen. Sedan hans relation med fästmön prinsessan Märtha Louise blev offentlig har det stormat rejält kring shamanen – och flera aktörer har brutit med både Durek och Märtha Louise.

Nu är det dags för nästa person att klippa banden.

Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman DurekBrand logo
Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman Durek

Bryter helt med Durek Verrett efter svåra tiden

Det är norska Nettavisen som avslöjar att Dureks manager Simon Valvik brutit samarbetet med honom.

De har arbetat ihop i drygt ett år, och Simon Valvik har varit den som haft kontakt med pressen och representerat Durek sedan dess. Han bekräftar att han inte längre jobbar med Durek för tidningen, men vill inte kommentera det ytterligare, så varför han lämnar förblir osagt.

Annons

Man kan lugnt säga att Simon Valvik haft ett påfrestande år som manager. Durek Verrett har haft sin beskärda del av skandaler – som skapat rubriker på löpande band hemma i Norge.

– Det har varit overkligt. Ibland är journalister det första jag pratar med på morgonen, och det sista jag pratar med innan jag går och lägger mig, har han sagt till Medier24.

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett
Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett har ett stundande bröllop.Lise Åserud

Durek Verretts galna utspel chockar

Ett av Dureks senaste och mest uppmärksammade utspel kom i samband med coronapandemin. Då påstod han att medaljonger, som han sålde på sin egna hemsida, kunde bota covid. Den gick under namnet Spirit Optimizer och kostade 2000 kronor.

I samband med det insjuknade Durek själv, och det avslöjades att han tackat nej till andningshjälp och vård. Istället hade Durek förlitat sig på tidigare nämnd medaljong, ett beteende som fick vårdpersonal och forskare att se rött.

– Det finns en risk att godtrogna personer med en allvarlig sjukdom struntar i att träffa en läkare för att få effektiv behandling, skrev till exempel Ole Henrik Krat Bjørkholt, specialist i allmänmedicin, på Facebook.

Foto: TT

Annons