Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter kritiserade uttalandet: Kungen och Victoria syns tillsammans igen

08 jan, 2023, 10:25 
Kronprinsessan Victoria, Kungen

De nya bilderna från konferensen Folk och försvar har kommit. Det är kungen och Victorias första möte med offentligheten efter kritiserade uttalandet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Birgittas chock: ”Vet inte vad jag ska säga”Brand logo
Prinsessan Birgittas chock: ”Vet inte vad jag ska säga”

Det har debatterats vilt efter det uttalande som kungen gjorde i SVT–produktionen "Sveriges sista kungar"

Kungen berättar att han fortfarande tycker att grundlagsändringen som gjorde Victoria till tronarvinge, var orättvis.

– Min son, prins Carl Philip, var född och sedan plötsligt ändrar man så han blir av med det hela. Det är ganska märkligt, tycker jag. Så kan man inte göra, säger kungen i SVT-dokumentären Sveriges sista kungar.

Uttalandet blev mycket kritiserat. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall säger att kungens utspel kan påverka Victoria.

Annons

– Kungens ord underminerar henne och måste vara ett hårt slag mot allt arbete kronprinsessan lagt ned. Det är inte konstigt om hon blir både sårad och besviken.

Kungen meddelade senare via Kungahusets Facebook–sida att intentionen med uttalande inte var att underminera kronprinsessans arbete:

"Det har smärtat mig djupt när jag i efterhand har tagit del av kommentarer som gör gällande att jag inte skulle stå bakom min dotter, Kronprinsessan Victoria, som Sveriges tronföljare. Härmed vill jag därför klargöra att mina intervjusvar ej ska uppfattas som kritik mot den kvinnliga tronföljden eller mot Kronprinsessan Victoria." lyder meddelandet.

kungen, Carl Philip, Victoria

Efter kungens utspel: Far och dotter syns tillsammans igen

Under söndagen startar den årliga konferensen Folk och Försvars Rikskonferens i Sälen igång. Politiker och civilsamhället möts under konferensen för att diskutera säkerhetspolitik, försvar och samhällets beredskap. Även de svenska kungligheterna närvarar.

Annons

Det här året bevakas konferensen av fler medier än vanligt pågrund av kriget i Ukraina och svenskt Nato–medlemskap.

Det är alltså många som vittnar när kungen och Victoria syns offenligt första gången sedan det kritiserade uttalandet.

Kronprinsessan Victoria, Kungen
Far och dotter kramades om efter de tuffa dagarna!

Foto: TT

Annons