Efter kungens beslut – nu börjar Sofia sitt nya jobb

prinsessan sofias nya jobb

Kungligheter brukar inte sitta med i styrelser med kopplingar till företag. Men sedan kungens beslut, om att krympa kungafamiljen på titlar, får Carl Philip och Sofia friare roller och prinsessan har antagit en ny, stor, utmaning!

När kungen meddelade att fem av de sju kungliga barnbarnen förlorar sina titlar var frågorna många. Riksmarskalk Fredrik Wersäll bjöd in till presskonferens för att reda ut eventuella oklarheter och klargjorde bland annat att Carl Philip och Sofias roller skulle bli mer fria – över tid.

Prinsessan Sofias nya arbetsuppgifter

Men förändringarna inom kungahuset har skett snabbt. I början av november skickade företaget Skandia ut ett pressmeddelande som berättade att prinsessan Sofia tar plats i deras oberoende stiftelse Idéer för livet. Ett roll som hon tillträder i dag, den 9 december.

– Jag har sedan länge ett stort engagemang för barn och unga och har följt det viktiga arbete som Idéer för livet gör. Stiftelsen stöttar viktig forskning kring ungas välmående och jag ser fram emot att bidra till det arbetet, säger Sofia själv om sitt nya jobb.

Sofia kommer träffa styrelsen fyra gånger per år där hon tillsammans med övriga ska besluta om vilka lokala projekt, forskningsinitiativ och metodutveckling som ska beviljas stöd.

Och stiftelsen, i sig, är otroligt glada över att ha med en kunglighet ombord.

– Det är oerhört glädjande att Prinsessan Sofia kommer att vara en del av styrelsen för Idéer för livet. Prinsessan har ett stort engagemang i frågor som stiftelsen arbetar med och hennes kunskap kommer att vara viktig för att utveckla verksamheten. Vi lägger nu ytterligare fokus på forskning och effektmätning av förebyggande insatser för barn och unga, har Stina Liljekvist, ordförande för Idéer för livet, sagt.

Ja, kungens förändringar öppnar verkligen upp nya dörrar för Carl Philip och Sofia. Nu kan prinsessan utveckla sitt engagemang för ungas välmående – ännu mer!

Foto: TT