Efter kungens beslut – Sofia tar plats i ny styrelse

Efter kungens beslut – Sofia tar plats i ny styrelse
Prinsessan Sofias och prins Carl Philips roller skulle bli mer fria över tid, efter kungens nya beslut om deras barns titlar. Men förändringen har skett snabbt. Nu tar prinsessan Sofia plats i styrelse kopplad till Skandia.
Annons

Prinsessan Sofia var tvungen att lämna sin plats i Project Playgrounds styrelse i och med att hon blev kunglig, numera är hon bara hedersordförande. Hon är även hedersordförande i Sophiahemmets styrelse. Att sitta som ledamot i en styrelse med kopplingar till ett företag är däremot inget som varit okej, förrän nu.

Annons

Men förändringens vindar blåser kring prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Nu tar hon plats i en ny styrelse. Skandias oberoende stiftelse Idéer för livet, som funnits under 30 år, har utsett prinsessan till styrelseledamot med tillträde den 9 december.

Annons

– Jag har sedan länge ett stort engagemang för barn och unga och har följt det viktiga arbete som Idéer för livet gör. Stiftelsen stöttar viktig forskning kring ungas välmående och jag ser fram emot att bidra till det arbetet, säger Sofia i ett pressmeddelande.

Sofias nya arbetsuppgifter

Sofia kommer träffa styrelsen fyra gånger per år där hon tillsammans med övriga ska besluta om vilka lokala projekt, forskningsinitiativ och metodutveckling som ska beviljas stöd.

– Det är oerhört glädjande att Prinsessan Sofia kommer att vara en del av styrelsen för Idéer för livet. Prinsessan har ett stort engagemang i frågor som stiftelsen arbetar med och hennes kunskap kommer att vara viktig för att utveckla verksamheten. Vi lägger nu ytterligare fokus på forskning och effektmätning av förebyggande insatser för barn och unga, säger Stina Liljekvist, ordförande för Idéer för livet.

Annons

Tanken bakom stiftelsen är att skapa fler och effektivare förebyggande insatser för barn och unga. Det sker genom att initiera och stödja lokala projekt, metodutveckling och forskning.

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Efter kungens beslut – Sofia tar plats i ny styrelse”

 1. charlotte skriver: 7 november, 2019

  Fint med nya uppdrag för Sofia!


 2. Anna skriver: 7 november, 2019

  Tänk att i Sverige 2019 får man jobb genom att gifta sig till en titel.
  Hur ska man motivera de unga till att studier och hårt arbete lönar sig?


  1. Helene skriver: 8 november, 2019

   Anna.

   Ja, Anna, har man en snäll svärfar så ordnar allt sig.:) 🙂


  2. Leo skriver: 12 november, 2019

   Precis Anna, min kommentar har inte kommit in!


 3. Rose skriver: 8 november, 2019

  Håller helt med dig Anna!


 4. Elna Sundström skriver: 8 november, 2019

  Jobb ? Att gå på 4 styrelsemöten per år är väl inget jobb.


 5. IngridR skriver: 8 november, 2019

  Anna
  Mina tankar gick i samma banor. Tack för att du satte dem på pränt!
  I vissa sammanhang är utbildning överflödig.


 6. Lena skriver: 11 november, 2019

  Fem negativa kommentarer redan. Skriver jag något positivt tas det inte in.


 7. Birthe Vejrum skriver: 11 november, 2019

  Ja så er vi havnet i samme kasse/låda Lena. Har skrevet 2 positive kommentarer om Sofias nye engament, og de glimrer/ljusnar jo også med deres fravær her.


 8. Daga skriver: 12 november, 2019

  Lena o Birthe ni anar inte hur många eloger jag gett åt Sofia som har refuserats❣️det här kommer säkert inte med.Mvh Daga.


  1. Birthe Vejrum skriver: 12 november, 2019

   Daga 🙂 !


 9. Birthe Vejrum skriver: 12 november, 2019

  Jeg vil mene, at Sofia har præcis de kompetencer som stiftelsen “Idéer for livet” kan få glæde af. 🙂
  Sofia er autodidakt, men har fyldt på sin eksamen fra Vansbro Utbildningscenter, hvor hun gik den estetiske linie. Det svarer til vores HF eksamen, der er enten en enkeltfags eller en hel HF eksamen, der i Danmark er ligestillet med en studentereksamen. 🙂
  En bestyrelsespost er et velbetalt, attraktivt arbejde,der er eftertragtelsesværdigt af politikere og fagforeningsfolk + erhvervsledere. Helle Thorning- Schmidt har netop indledt en professionel karriere som bestyrelsesmedlem.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar