Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter kungens beslut – Sofia tar plats i ny styrelse

07 nov, 2019, 08:35 
https://image.svenskdam.se/image-5471672?imageId=5471672&width=1320&height=689
Margareta
Prinsessan Sofias och prins Carl Philips roller skulle bli mer fria över tid, efter kungens nya beslut om deras barns titlar. Men förändringen har skett snabbt. Nu tar prinsessan Sofia plats i styrelse kopplad till Skandia.
Annons
Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia var tvungen att lämna sin plats i Project Playgrounds styrelse i och med att hon blev kunglig, numera är hon bara hedersordförande. Hon är även hedersordförande i Sophiahemmets styrelse. Att sitta som ledamot i en styrelse med kopplingar till ett företag är däremot inget som varit okej, förrän nu.

Men förändringens vindar blåser kring prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Nu tar hon plats i en ny styrelse. Skandias oberoende stiftelse Idéer för livet, som funnits under 30 år, har utsett prinsessan till styrelseledamot med tillträde den 9 december.

– Jag har sedan länge ett stort engagemang för barn och unga och har följt det viktiga arbete som Idéer för livet gör. Stiftelsen stöttar viktig forskning kring ungas välmående och jag ser fram emot att bidra till det arbetet, säger Sofia i ett pressmeddelande.

Sofias nya arbetsuppgifter

Sofia kommer träffa styrelsen fyra gånger per år där hon tillsammans med övriga ska besluta om vilka lokala projekt, forskningsinitiativ och metodutveckling som ska beviljas stöd.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är oerhört glädjande att Prinsessan Sofia kommer att vara en del av styrelsen för Idéer för livet. Prinsessan har ett stort engagemang i frågor som stiftelsen arbetar med och hennes kunskap kommer att vara viktig för att utveckla verksamheten. Vi lägger nu ytterligare fokus på forskning och effektmätning av förebyggande insatser för barn och unga, säger Stina Liljekvist, ordförande för Idéer för livet.

Tanken bakom stiftelsen är att skapa fler och effektivare förebyggande insatser för barn och unga. Det sker genom att initiera och stödja lokala projekt, metodutveckling och forskning.

Foto TT

Annons