Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter läskiga sjukdomsbeskedet – här hälsar Märtha Louise på sin sjuka pappa

09 aug, 2022, 12:00 
AvIbraheem Alsalman
Prinsessan Märtha Louise har varit och besökt pappa Kung Harald på sjukhuset.

Kung Harald fick besök av dottern.

Annons
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!Brand logo
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

Det var i torsdags förra veckan som Kung Harald fördes akut till sjukhus för att utredas för feber. Norska hovet meddelade kort senare att tillståndet var stabilt och att Harald var inlagd på Rikshospitalet.

Kung Harald har länge dragits med svag hälsa och har tvingats läggas in på sjukhus vid flera tillfällen de senaste åren. I samband med det har han även varit sjukskriven och kronprins Haakon har varit ställföreträdande statschef.

Ett dygn innan Kung Harald blev inlagd hade han deltagit i världscupen som skeppare på båten Sita i kampen om världscup-pokalen på 8-meter i Genève, Schweiz.

I fredags förra veckan kom en uppdatering från hovet gällande kungens tillstånd.

"Kung Harald har ådragit sig en infektion som kommer att behandlas med intravenös antibiotika, vilket innebär att han kommer att stanna på sjukhuset i några dagar", skrev man då.

Annons

Märtha Louise hälsade på pappa Kung Harald

Under måndagen kom ett glädjebesked - nämligen att Kung Harald har fått lämna sjukhuset då läkarna tog beslutet att tillståndet var tillräckligt stabilt för att skriva ut honom.

– Hans majestät kungen har idag skrivits ut från Rikssjukhuset. Kungen är i bra form, stod det i ett pressmeddelande.

Familjen har med all rätt haft en del att stå i de senaste dygnen. Men den här veckan har bilder börjat spridas som visar att Prinsessan Märtha Louise har varit och besökt pappa Kung Harald på sjukhuset.

Bilden, som en fotograf tog utanför sjukhuset, visar Märtha Louise i en bil på väg in till sjukhuset. Hon såg glad ut och det är förstås förståeligt efter att hon fått lugnande besked kring pappans hälsa.

Foto: TT.

Annons