Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter Megxit – Meghans frisör talar ut!

02 apr, 2020, 19:00 
Meghans frisör George Northwood: Så skapades Meghans look.
Hovfrisörer brukar vara rena musslorna – men nu är Megxit här och Meghans frissa George kan tala ut!
Annons
7 saker du inte visste om Meghan MarkleBrand logo
7 saker du inte visste om Meghan Markle

⁠Hovfrisören George Northwood, 41, fanns vid Meghans sida under hela hennes två år korta kungliga karriär, och det var han som stod för flera av hennes mest uppmärksammade frisyrer, från de medvetet slarviga uppsättningarna till hästsvansen som vi såg för bara några veckor sedan.

Hertiginnan Meghan Markle och prins Harry i London.
Hästsvansen, en av Georges sista frisyrer före Megxit.

Det var också han som gjorde den berömda knuten till hennes bröllopsfest – och sen bjöd Meghan med honom på partyt på stående fot.

– Det är en konst att skapa frisyrer som ser ”ofixade” ut. Det kan ju bli så ofixat att allt rasar. Men vi ville skapa en bild av henne som mer tillgänglig, som en folkets prinsessa som alla kan relatera till, säger han till brittiska The Telegraph.

Annons

En av kommentatorerna skriver dock surt: ”Mer folklig? Det hade han verkligen inte behövt jobba på. Hade varit bättre om han ansträngt sig för att göra henne mer passande och kunglig.”

Men den gode George konstaterar bara att det hela tiden var en balansgång mellan att göra något modernt, som Meghan gillade, och en tillräckligt kunglig frisyr, som skulle falla Her Majesty i smaken.

Meghan hår
En underbar Meghan-uppsättning, signerad George Northwood.

Meghans frisör avslöjar: Så skapade jag looken

Det blev två intensiva år – och George fick rycka in både som Meghans förtrogna och som hennes hejaklacksledare. Första gången de träffades var han dock ganska knäsvag.

Annons

– Men hon var så underbar och jordnära och sa ‘I’m just a California girl’ och då kände jag mig lugn på en gång.

– Och när vi hade lärt känna varandra och jag stressade upp mig över någon frisyr så brukade Meghan alltid säga: ”Andas George, andas!”

Meghans frisör George Northwood.
George Northwood på väg ombord på Meghans och Harrys privatjet.

Största utmaningen då? Ja, det var alla gånger Meghans och Harrys två och en halv vecka långa kungliga ”turné” till Australien, Fiji, Tonga och Nya Zeeland. 40 frisyrer – i Söderhavsvindarna.

Då gick det faktiskt så här:

Annons
Meghans hår
Meghans bad hair day…

Foto: TT.

Annons