Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter nya anklagelserna – nu berättar Albert sanningen

31 mar, 2020, 11:00 
Charlene och Albert hålls nu åtskilda.
Furst Albert har testat positivt för coronaviruset.Samtidigt har nya anklagelser riktats mot monarken i Monaco.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?

Den tio mars höll Wateraid, en organisation som arbetar för att även planetens fattigaste ska få tillgång till rent vatten, ett möte i Kings Place i London. Både furst Albert och prins Charles fanns på plats för att representera sina respektive kungahus. Charles, som är Wateraids ordförande, satt mittemot Albert under diskussionerna.

Coronaviruset: Furst Albert av Monaco anklagad

Charlene och Albert hålls nu åtskilda.
Charlene och Albert hålls nu åtskilda.

Därefter följde en kedja händelser som människor inte kunde låta bli att länka samman. Först bekräftades det från Monacos hov att Albert testat positivt för coronaviruset. En tid senare kom beskedet från Clarence House: prins Charles hade också drabbats av det förhatliga viruset!

Frågan var uppenbar: hade Albert smittat Charles? I en ny intervju inifrån sin karantän har Albert försökt få tyst på spekulationerna.

Annons

– Jag var närvarande vid diskussionerna i hans organisation, men vi skakade aldrig hand. Jag satt i andra änden av bordet, långt bort. Vi nickade till varandra, så jag tycker inte att jag kan bli anklagad för att ha smittat honom, säger Albert i tysk radio.

“Har försökt vara försiktig”

I en intervju med amerikanska People har Albert bekräftat att varken furstinnan Charlene eller barnen Jacques och Gabriella har drabbats av smittan. Själv har han ingen aning om hur viruset nådde honom.

– Jag kan ha fått det från en uppsjö människor. I flera veckor har jag försökt vara försiktig, använt handsprit och allt det där, men man vet aldrig. Jag kan ha fått det genom att prata med en person som stod mindre än en meter bort. Och det kan ha skett närsomhelst de senaste tio dagarna. Man vet aldrig, sa Albert till People.

– Det är influensasymptom, men det känns som ett ganska milt fall. Jag har lite feber, men inte så illa. Lite av en hosta. Min näsa rann de första dagarna, det var det första tecknet. Jag har varit lite snuvig, men det är allt.

 

Annons