Efter operationen! Haakon tog med Mette-Marit på date

kronprins haakon kronprinsessan mette-marit
Mette-Marit har dragit ner på den kungliga reprentationen på grund av sin lungfibros och Haakon är nyopererad – men okej. Efter några sjukdomstunga månader kan det norska kronprinsparet äntligen gå ut och roa sig igen.
Annons

Efter regn kommer solsken. Just nu passar det berömda ordspråket in på Mette-Marit och Haakon. Det norska kronprinsparet har ett tufft år bakom sig men nu äntligen verkar de lättare i sinnet.

Mette-Marits lungfibros chockade alla

I oktober meddelade hovet att kronprinsessan lider av en ovanlig kronisk variant av lungfibros och för bara några veckor sedan kom nästa sjukdomsbesked. I ett av hovets pressmeddelande kunde vi läsa att Haakon hade förts till Rikshospitalet i Oslo för att operera en tumörutväxt i örat.

Kronprins Haakon är nyopererad

Oroliga tider för familjen men lyckligtvis gick kronprinsens kirurgiska ingrepp bättre än väntat och han var tillbaka i Hans Majestäts tjänst redan två dagar senare. Vad gäller Mette-Marits sjukdomsbild så har hovet valt att dra ner på kronprinsessan kungliga åtaganden. Hon representerar inte familjen i lika stor utsträckning längre och sätter därmed hälsan främst.

Annons

kronprins haakon kronprinsessa mette-marit date

Haakons kvicka tillfrisknande och det faktum att Mette-Marit faktiskt drog i handbromsen verkar ha gjort kronprinsparet gott. Häromkvällen hade de en ensamkväll utan barnen och såg både lyckliga och harmoniska ut. Paret åkte till området Stovner, i Oslo, för att se en revyföreställning där flera norska komiker gästspelade. Och de verkade både njuta av föreställningen!

– Min man tog med mig på date ikväll. Och det kunde inte bli en roligare kväll! Grattis, revygänget! Jag skrattade så mycket att jag fick kramp i magen, sa Mette-Marit när föreställningen var över.

Läs mer

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Efter operationen! Haakon tog med Mette-Marit på date”

  1. Monarkist skriver: 28 mars, 2019

    Så jag gillar er två. Bra att ni tog en kväll tillsammans.


  2. PernillaA skriver: 29 mars, 2019

    De ser alltid ut att trivas så bra tillsammans ; mycket trevligt par


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar