Efter operationen! Haakon tog med Mette-Marit på date

kronprins haakon kronprinsessan mette-marit

Mette-Marit har dragit ner på den kungliga reprentationen på grund av sin lungfibros och Haakon är nyopererad – men okej. Efter några sjukdomstunga månader kan det norska kronprinsparet äntligen gå ut och roa sig igen.

Efter regn kommer solsken. Just nu passar det berömda ordspråket in på Mette-Marit och Haakon. Det norska kronprinsparet har ett tufft år bakom sig men nu äntligen verkar de lättare i sinnet.

Mette-Marits lungfibros chockade alla

I oktober meddelade hovet att kronprinsessan lider av en ovanlig kronisk variant av lungfibros och för bara några veckor sedan kom nästa sjukdomsbesked. I ett av hovets pressmeddelande kunde vi läsa att Haakon hade förts till Rikshospitalet i Oslo för att operera en tumörutväxt i örat.

Kronprins Haakon är nyopererad

Oroliga tider för familjen men lyckligtvis gick kronprinsens kirurgiska ingrepp bättre än väntat och han var tillbaka i Hans Majestäts tjänst redan två dagar senare. Vad gäller Mette-Marits sjukdomsbild så har hovet valt att dra ner på kronprinsessan kungliga åtaganden. Hon representerar inte familjen i lika stor utsträckning längre och sätter därmed hälsan främst.

kronprins haakon kronprinsessa mette-marit date

Haakons kvicka tillfrisknande och det faktum att Mette-Marit faktiskt drog i handbromsen verkar ha gjort kronprinsparet gott. Häromkvällen hade de en ensamkväll utan barnen och såg både lyckliga och harmoniska ut. Paret åkte till området Stovner, i Oslo, för att se en revyföreställning där flera norska komiker gästspelade. Och de verkade både njuta av föreställningen!

– Min man tog med mig på date ikväll. Och det kunde inte bli en roligare kväll! Grattis, revygänget! Jag skrattade så mycket att jag fick kramp i magen, sa Mette-Marit när föreställningen var över.

Läs mer

Så gick Haakons operation – detaljen avslöjar!

Kronprins Haakon opereras på Rikshospitalet

4 bilder på Mette-Marit och Haakon som får oss att le

Foto: TT