Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter operationen! Haakon tog med Mette-Marit på date

28 mar, 2019, 12:00 
Ellen Myrgård Lindén
kronprins haakon kronprinsessan mette-marit
Mette-Marit har dragit ner på den kungliga reprentationen på grund av sin lungfibros och Haakon är nyopererad – men okej. Efter några sjukdomstunga månader kan det norska kronprinsparet äntligen gå ut och roa sig igen.
Annons

Efter regn kommer solsken. Just nu passar det berömda ordspråket in på Mette-Marit och Haakon. Det norska kronprinsparet har ett tufft år bakom sig men nu äntligen verkar de lättare i sinnet.

Mette-Marits lungfibros chockade alla

I oktober meddelade hovet att kronprinsessan lider av en ovanlig kronisk variant av lungfibros och för bara några veckor sedan kom nästa sjukdomsbesked. I ett av hovets pressmeddelande kunde vi läsa att Haakon hade förts till Rikshospitalet i Oslo för att operera en tumörutväxt i örat.

Kronprins Haakon är nyopererad

Oroliga tider för familjen men lyckligtvis gick kronprinsens kirurgiska ingrepp bättre än väntat och han var tillbaka i Hans Majestäts tjänst redan två dagar senare. Vad gäller Mette-Marits sjukdomsbild så har hovet valt att dra ner på kronprinsessan kungliga åtaganden. Hon representerar inte familjen i lika stor utsträckning längre och sätter därmed hälsan främst.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kronprins haakon kronprinsessa mette-marit date

Haakons kvicka tillfrisknande och det faktum att Mette-Marit faktiskt drog i handbromsen verkar ha gjort kronprinsparet gott. Häromkvällen hade de en ensamkväll utan barnen och såg både lyckliga och harmoniska ut. Paret åkte till området Stovner, i Oslo, för att se en revyföreställning där flera norska komiker gästspelade. Och de verkade både njuta av föreställningen!

– Min man tog med mig på date ikväll. Och det kunde inte bli en roligare kväll! Grattis, revygänget! Jag skrattade så mycket att jag fick kramp i magen, sa Mette-Marit när föreställningen var över.

Läs mer

Foto: TT

Annons