Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter prinsessan Estelles privata party på Haga – presenten avslöjad!

24 feb, 2022, 17:25 
Prinsessan Estelle Drottning Silvia
Det var en limousin fullastad med presenter som rullade in genom grindarna till Haga slott strax före klockan 18.00 i går.
Annons
GRATTIS ESTELLE! Här är dina första 10 år – på filmBrand logo
GRATTIS ESTELLE! Här är dina första 10 år – på film

Prinsessan Estelle fyllde tio år och papperspåsarna fyllde inte bara framsätet bredvid den uniformerade chauffören från Hovstallet – kungen och drottningen hade dessutom en mellan sig i baksätet. Om nu inte kungen rentav hade den i knäet!

Kungen och drottningen anländer till Haga för att fira prinsessan Estelle 10 år
Kungen, drottningen – och alla påsarna med paket.

Illande rosa var de i alla fall rakt igenom och det är tydligt att detta fortfarande är färgen som gäller för prinsessan Estelle. Dessutom gick de ton i ton med drottning Silvias snygga läppstift.

Annons

Prinsessan Estelles privata middagsparty

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia var också med vid middagen, och det var fler gratulanter på kö: Representanter från klädmärket Björn Borg anlände i bil för att leverera ett paket till prinsessan Estelle – en 10-årspresent i form av ett träningskit. Det berättar ett ögonvittne för Svensk Dam.

Sedan blev det middag – men först skulle denna stora dag förevigas av hovets fotograf. På bilden sitter prinsessan Estelle och drottningen i den vita designsoffan, medan kungen har klämt sig ner på armstödet.

Kungen och drottningen firar prinsessan Estelle på Haga
Prinsessan Estelle med mormor Silvia och morfar kungen.

Platsen är Stora salongen, som är Hagas paradrum: Störst, elegantast och med flottaste fönstren.

Annons

Det är också exakt samma rum som kungens egen mamma och pappa samlade familjen i när det var stor fotografering inför kungens dop för snart 76 år sedan.

Och i går skrevs alltså ännu ett kapitel i Hagas historia när Estelle fyllde tio och blev firad på samma plats.

Kungen inför sitt dop 1946 med mamma prinsessan Sibylla, pappa prins Gustaf Adolf och alla fyra Hagasessorna
1946. Prinsessan Sibylla och prins Gustaf Adolf i Stora salongen på Haga med Hagasessorna och nyfödde Carl Gustaf i knäet.

Just detta med familjen Bernadottes historia på Haga är något som kronprinsessan Victoria ofta tänker på och uppskattar, det har hon uttryckt i många intervjuer sedan hon och prins Daniel flyttade in:

Annons

– Det är en speciell känsla, detta att min farfar och farmor, prins Gustaf Adolf och prinsessan Sibylla, bodde här med sina barn och att min pappa är född här på Haga.

Haga slott
Haga slott. Här firades prinsessan Estelle i går kväll.

Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, Ola Axman.

Annons