Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter sjukdomsbeskedet – Mette-Marit arbetar igen!

07 apr, 2019, 13:00 
Agneta Nisbeth
kronprinsessan mette-marit
Så kul att se henne igen, det var ett tag sedan sist! Kronprinsessan Matte-Marit har varit ute på ett uppdrag med maken.
Annons

Det är inte så ofta man ser den norska kronprinsessan Mette-Marit nuförtiden, senast var ju på en date med maken i slutet på mars. Men häromdagen var hon i alla fall ute på ett uppdrag tillsammans med kronprins Haakon. Och det var en glad och pigg kronprinsessa vi såg!

WWF Verdens naturfond hade arrangerat en konferens som de kallat för Miljøtalen. WWF:s Bård Vegar Solhjell förklarade under kvällen att man nu måste starta ett näringslivsupprop för naturen:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Om ekonomin ska tala ska även miljön för sin egen talan.

På bilden ser vi kronprinsparet tillsammans med Bård Vegar Solhjell som både arbetar för WWF och är en norsk politiker. Även kronprins Haakon talade under kvällen, bland annat om sitt förhållande till naturen och hur vi har förstört den.

kronprins Haakon o Mette-Marit

–De som lider mest är de fattigaste, de som bor i de mest utsatta områdena och lider mest är också de som får bära den största bördan även om de bidragit minst till miljöförstörelsen.

Annons

Vi ser tyvärr inte kronprinsessan så ofta numera, sedan hon fått diagnosen kronisk lungfibros. Även maken Haakon har ju varit drabbad av sjukdom, han åkte för en tid sedan till Rikshospitalet i Oslo för att operera bort en tumörväxt i örat. En operation som tack och lov gick bra och han har arbetat på sedan dess.

Kronprinsessan Haakon och kronprinsessan Mette-Marit

Kronprinsessan Mette-Marit har sedan sjukdomsbeskedet tvingats dra ner på sina kungliga uppdrag och representerar inte lika ofta som förr om åren. Hälsan är naturligtvis viktigare än allt annat.

Men en sak är i alla fall säker, kärleken mellan Haakon och Mette-Marit går det inte att tar fel på! De är lika lyckliga tillsammans som när de gifte sig och det är alltid lika roligt att se dem ihop. Även om det inte blir lika ofta numera.

Foto: TT

Läs även:

Oro för Mette-Marit – endast ett uppdrag inplanerat

Annons