Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter skilsmässan – så lever kungliga släktingen idag

06 apr, 2019, 14:00 
Ellen Myrgård Lindén
patrick sommerlath prinsessan madeleine leonores dop
Skilsmässan i den svenska kungafamiljen chockade många. Men som tur är har den kungliga släktingen drottning Silvia som finns där och stöttar.
Annons

I veckan kunde Svensk Damtidning avslöja att skilsmässan mellan kungabarnens kusin Patrick Sommerlath och Maline Sommerlath har gått igenom. Patrick är son till drottningens bror Walther och kom till Sverige som 15-åring. Vid den tidpunkten hade hans föräldrar precis skilt sig och den unga, lite vilsne, tonårskillen behövde en nystart i livet. Och tryggheten stavades faster Silvia.

Drottning Silvia stöttar sin brorson

Patrick flyttade in på Drottningholm slott och fick sedan växa upp vid sidan av Victoria, Carl Philip och Madeleine. Och nu när hans äktenskap har gått i kras är det tur att han har kungafamiljens vid sin sida.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Drottningen finns som stöd för sin brorson och hans barn, har hovets informationschef Margareta Thorgren berättat för Svensk Damtidning.

patrick sommerlath drottning silvia

15 år fick de tillsammans. Patrick och Maline. De träffades år 2003 på en fest hos en gemensam vän och samtalsämnena ville aldrig ta slut. De kom snabbt fram till att de båda var egenföretagare och Maline har tidigare sagt till Svensk Damtidning att hon föll för Patrick eftersom han fick henne att skratta. Paret gifte sig i Paris år 2011. Men de nöjde sig inte där. På Valborgsmässoafton samma år hölls även vigsel i Sverige. Och kungaparet var självklart gäster vid både kärleksfesterna.

Patrick är en självskriven gäst vid kungliga tillställningar

patrick sommerlath maline sommerlath
Maline och Patrick med sina tvillingdöttrar Chloé och Anaïs och Patricks son Leopold (t v) som han har från sitt tidigare äktenskap med Camilla Lundén.

I alla år har paret Sommerlath och tvillingdöttrarna Chloé och Anaïs, 11, figurerat på kungliga middagstillställningar och högtider. Ibland har familjen dessutom gått på röda mattan i samband med olika biopremiärer vilket är ytterst ovanligt för personer som rör sig så nära kungafamiljen. Patrick är fadder åt prinsessan Leonore och hade en framträdande roll på hennes dop, år 2017. När tvillingarna föddes valde paret Sommerlath Madeleine och Carl PhSenast vi såg dem i ett offentligt sammanhang var på prins Gabriels dop, i december 2017.

Annons

Men nu har kärleken alltså tagit slut mellan Patrick och Maline. I april förra året skickade de in skilsmässohandlingarna till tingsrätten och under onsdagen, den här veckan, gick de igenom. Familjen bodde tidigare på Hovstallet i centrala Stockholm (där huserar ju även Madeleine och Chris när de är hemma i Stockholm) men nu är Maline skriven på Slottsbacken medan Patrick är folkbokförd på en adress i Norra Djurgårdsstaden.

Patrick drev tidigare en medlemsklubb tillsammans med kungabarnens vän Tom Davidson. Klubben, med sina exklusiva lokaler ovanför Café Opera, heter Nobilus och är fortfarande i bruk – även om Patrick har valt att gå vidare med nya projekt. Just nu är han aktiv i flygbranschen med en tjänst som hjälper olika flygbolag vid eventuella förseningar.

Men trots att Patrick har tillbringat större delen av sitt liv i Sverige har han fortfarande god kontakt med sina föräldrar. Pappa Walther bor i Italien med sin nya hustru Ingrid medan mamma Michelle bor i Los Angeles.

Läs mer

Foto: TT

 

Annons