Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Efter släktskandalen – drottning Elizabeth straffar sin kusin

11 maj, 2021, 10:11 
Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeths kusin har gjort det mest förbjudna och drottningen är rakbladsvass: Nu kommer straffet.

Annons
5 saker som drottning Elizabeth hatar!Brand logo
5 saker som drottning Elizabeth hatar!

Det är en släktskandal av värsta sort som just nu rullas upp i den brittiska kungafamiljen. Och det är drottningens egen kusin prins Michael av Kent, 78, som har gjort det mest förbjudna: Försökt göra pengar på sin kungliga status och sitt nära släktband med kungafamiljen.

Prins Michael av Kent och hans fru prinsessan Marie Christine av Kent
Prins Michael av Kent med sin fru, prinsessan Marie-Christine.

Priset? 150 000 kronor för att förmedla en konfidentiell kontakt med – och access till – Rysslands president Vladimir Putin och hans regim.

Och för 2 miljoner svenska kronor ska han ha varit beredd att göra samma sak, via en videoinspelning gjord i sitt hem i Kensington Palace, där han bor granne med prins William och Kate och deras tre barn. Kunderna ska ha varit företag som velat etablera samarbeten med den ryska regimen.

Prins Michael kysser sin kusin drottning Elizabeth på hand
Happier days: En bild av prins Michaels nära relation med drottningen. Men nu är han ute i iskylan.

Det är The Sunday Times som tillsammans med den brittiska tv-kanalen Channel 4 har gjort avslöjandet, ett filmklipp från ett videomöte som visades i tv-dokumentären Royals for Hire (Kungligheter till salu), som sändes i brittisk tv i går kväll.

Annons

Själv är 95-åriga drottning Elizabeth oantastlig i sin plikttrohet och skulle givetvis aldrig begå någon handling som kunde skada monarkin. Men sin familj har hon betydligt svårare att hålla efter.

Prins Michael Prinsessan Marie Christine Drottning Elizabeth Brittiska kungafamiljen
Prins Michael och prinsessan Marie-Christine (till vänster) tillsammans med drottningen, prins Edward, prins Charles och hansn fru Camilla på Buckingham Palace balkong.

Men underskatta inte drottningen! Hon kan vara rakbladsvass när det gäller. Att på detta sätt missbruka hennes förtroende och sko sig på sin kungliga titel kan inte passera utan sanktioner.

Och hennes bestraffning av prins Michael ser redan ut att vara inledd.

När prins Philip begravdes saknades prins Michael och hans glamourösa fru prinsessan Marie-Christine helt oväntat på gästlistan, trots att de tillhör den allra närmaste familjen, vilket fick många att undra.

Men kanske har vi svaret nu.

Så är prins Michael släkt med drottning Elizabeth

Prins Michael av Kent är son till prins George, som var bror till drottningens pappa. Via sin mamma och mormor har prins Michael också släktband till den ryska kungafamiljen, och han talar flytande ryska.

Drottning Elizabeths liv med hund!Brand logo
Drottning Elizabeths liv med hund!

Foto: TT.

Annons