Jonas Bergströms hemliga lyxliv efter uppbrottet med Madeleine – succén på 60 miljoner

18 dec, 2021, 17:00 
AvMax Byström
Så gick det sen för prinsessan Madeleines exfästman Jonas Bergström

Han blev inte prins men det har knappast gått dåligt för prinsessan Madeleines exfästman Jonas Bergström. Vi kartlägger hans hemliga lyxliv ute på Djurgården, med hustrun Stephanie och de tre barnen.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?

Det var våren 2010 som prinsessan Madeleine, då 28 år, och Jonas Bergström, då 31, bröt sin förlovning. Paret hade varit tillsammans i åtta år och bara ett år tidigare hade prinsessan svarat ja till giftermål. Men drömmen om ringande kyrkklockor tonade ut.

”De har kommit fram till att det bästa för dem är att de går vidare på var sitt håll”, skrev Kungahuset i ett kort pressmeddelande.

I dag är Jonas Bergström en framgångsrik stjärnjurist. Han skulle ha blivit prins – men det har knappast gått dåligt för den 42-årige trebarnspappan.

Förra året deklarerade han en årslön på inte mindre än tre miljoner kronor. Det är nästan fyra gånger mycket som han tjänade vid den tid han fortfarande var tillsammans med prinsessan Madeleine. Och han kombinerar framgångarna med livet som småbarnspappa och make till hustrun Stephanie.

Bröllop och barnlycka samtidigt som Madeleine

Bara några år efter uppbrottet med Madeleine blev han delägare i den välrenommerade advokatfirman Vinge i Stockholm. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt.

Annons

Samma år gifte han sig med Madeleines barndomsvän Stephanie af Klercker, numera Bergström. Vigseln skedde bara en månad efter att Madeleine gift sig med Chris O’Neill i en ståtlig och tv-sänd ceremoni i Slottskyrkan i Stockholm.

Jonas och Stephanies stora dag skedde efter stort hemlighetsmakeri i Stora Mellösa kyrka utanför Örebro, i en finstämd vigsel som samlade den närmaste kretsen av släkt och vänner. Bröllopsfesten hölls på närliggande gård.

Recept.se Nyhetsbrev

Året därpå föddes parets första barn, dottern Katinka.

Det känns helt fantastiskt! berättade Stephanie för Svensk Damtidning då.

En vecka senare föddes Madeleines första, prinsessan Leonore.

Spikrak karriär

I dag har Jonas en uppsatt position i Vinge och chefar över företagsförvärv – vilket innebär att han ansvarar för stora komplicerade affärer i mångmiljardklassen.

Annons

Det går bra för firman. År 2020 beslutade styrelsen att ge en utdelning till aktieägarna på 60 miljoner kronor – vilket var dubbelt så mycket som föregående år. Vinsterna ökar år för år. Kanske är det de här framgångarna som ligger bakom Jonas högt deklarerade inkomst av kapital, nästan sex miljoner kronor förra året.

Framgångarna har skett under samma period som prinsessan Madeleines make Chris O’Neill kämpat med ekonomiska motgångar. Två av hans firmor i Florida upplöstes år 2020 efter att ha upphört med affärsverksamhet, rapporterade Expressen förra vintern. Och Chris förlorade i samma veva fina titlar i flera av de bolag han är engagerad i.

Köpte drömvillan i rätt tid

Men förra året blev omtumlande även för Jonas och Stephanie. I Vinges årsredovisning framgår det att pandemin precis som för så många andra innebar hemarbete och social distansering för de anställda.

Vilken lycka då att paret året dessförinnan hade lämnat sin lägenhet på Östermalm och flyttat till en riktig drömvilla på Kungliga Djurgården i Stockholm, en av Sveriges exklusivaste adresser.

Annons

Tre våningar, nio rum och kök – och en yta på 285 kvadratmeter. Här kunde Jonas fortsätta jobba under det tuffa året, i ett naturskönt villaområde med en fantastisk sjöutsikt och en inte särskilt lång promenad till centrala stan.

Vad villan köptes för är okänt, men utgångspriset var drygt 30 miljoner kronor. Då hade paret sålt sin gamla lägenhet med ett utgångspris på 20 miljoner kronor. Vad de inte anade var att värdet på just villor skulle skjuta i höjden under pandemin. Ingen dålig affär, alltså.

Bebislyckan

Men inte nog med det. År 2020 innebar också bebislycka för Jonas och Stephanie när tredje barnet, sonen Wilhelm, kom till världen sent på sommaren. Därmed blev Jonas och Stephanie trebarnsföräldrar, precis som Madeleine och Chris.

Några månader tidigare berättade Stephanie öppenhjärtigt för Svensk Damtidning om hur paret kämpade för att få vardagen att flyta.

Annons

Vi pusslar och grejar för att få det att gå ihop, det gäller att jonglera och jag måste nog säga att det är high chaparall mest hela tiden, sa hon med ett skratt.

Stephanies företag gör succé

Att det var just Stephanie som vann Jonas hjärta blev ett tungt slag för prinsessan Madeleine. Det var efter uppbrottet mellan Madeleine och Jonas som Stephanie fick en stöttande roll för Jonas. En roll som skulle utvecklas till något annat – och innebära slutet för vänskapen mellan Madeleine och Stephanie.

I dag är Stephanie 38 år, trebarnsmamma och framgångsrik företagare.

Bolaget Soft Goat, som gör exklusiva kläder i kashmir, gick starkt framåt och gjorde en vinst på sju miljoner kronor under krisåret 2020.

”Pandemin som slog till under februari och mars ledde ganska snabbt till att den redan växande näthandeln fick en extra skjuts, och detta hade en positiv inverkan på Soft Goats försäljning”, står det i årsredovisningen som Stephanie själv har undertecknat.

Annons

Som anställd plockade hon ut en årslön på 780 000 kronor.

Och en extrastämma i februari det året gjordes en utdelning till aktieägarna på 900 000 kronor. Klirr i kassan för Stephanie som är bolagets största delägare med 40 procent av aktierna.

Foto: TT

Annons