Elin Nordegren kan tacka Madeleine för nya kärleken

Tiger Woods svenska exfru Elin Nordegren kan tydligen tacka prinsessan Madeleine för sin nuvarande kärlekslycka.

Det var nämligen prinsessan Madeleine som presenterade Elin Nordegren, 31, för sin nya kärlek, den superrike investeraren Jamie Dingman, 33. Det skedde under Röda korsets bal i Florida i början av januari. Nu har Jamie varit på besök hemma i Sverige och sägs vara superkär i sin svenska skönhet.

Så lycklig

– Han har aldrig varit så lycklig. Han och Elin har väldigt starka känslor för varandra. Han är en helt vanlig amerikansk kille, en snygg gentleman som håller låg profil som aldrig florerat i media. Elin är väldigt lycklig, han är en toppenkille, men väldigt privat. Och han spelar inte golf, säger en person som står paret nära, till New York Post.

Jamies pappa är miljardären Michael Dingman, 80, som bland annat suttit i styrelsen för Ford i många år. Han driver ett familjeföretag där såväl Jamie som hans två bröder Patrick och David är inblandade. Jamie är dock den mest drivande och har öppnat upp för affärer i Ryssland och Kina. Jamies mamma heter Elisabeth Tharp Dingman. Föräldrarna är djupt troende katoliker, bosatta på Bahamas och engagerade i välgörenhet.

Otrohetsaffär

Jamie hade förut ett indy racingteam som sponsrades av Childhood Foundation. Han har känt kronprinsessan Victoria i över tio års tid och är nu alltså även god vän med prinsessan Madeleine. Elin skiljde sig från golfaren Tiger Woods, 35, förra året efter hans pikanta otrohetsaffär. De har barnen Sam, 4, och Charlie, 2,5, ihop.

Av Anna Sköld
Foto: All Over, Stella Pictures, IBL

Läs även:

Silvia nu på plats i USA – mötte Elin på gala››

Elin Nordegrens nya hem – en strandvilla för 76 miljoner kronor››

Elin och barnen firade Lucia i solen››