Elizabeth bryter tystnaden – Meghan trotsade drottningen

Drottningen, prins Harry och Meghan Markle.
Brittiska kungafamiljens krismöte på slottet Sandringham är avslutat – och drottningen har precis gjort ett uttalande som kommer att påverka Meghans och Harrys framtida liv.
Annons

Det var ett mycket laddat möte som i dag ägde rum på slottet Sandringham. Runt bordet satt drottningen, prins Charles, prins William och prins Harry – och deras rådgivare. Och brittiska medier uppger att Meghan deltog via länk.

Annons

Nu skulle den avgörande diskussionen äga rum, efter Meghans och Harrys nyhetsbomb i förra veckan. Och strax efter att mötet hade avslutats kom de – de tunga orden från drottning Elizabeth.

Drottning Elizabeth inför krismötet om Meghan och Harry på slottet Sandringham.
Drottning Elizabeth inför krismötet om Meghan och Harry.
Annons

– I dag har min familj haft mycket konstruktiva diskussioner om framtiden för min sonson och hans familj, säger hon i uttalandet och fortsätter:

Drottning Elizabeth och prins Philip med Meghan Harry och baby Archie.
När Archie föddes var stämningen fortfarande god.

– Min familj och jag stöder Harry och Meghans önskan att som ung familj skapa sig ett nytt liv. Även om vi hade föredragit att de hade stannat kvar som heltidsarbetande medlemmar av kungafamiljen. Jag respekterar och förstår dock deras önskan om att leva ett mer självständigt liv, samtidigt som de kommer att förbli en uppskattad del av min familj.

Mellan raderna i detta diplomatiskt formulerade uttalande står det alltså klart: Att Meghan och Harry bryter sig loss går egentligen emot, ja rentav trotsar, drottning Elizabeths plan för framtidens brittiska kungafamilj. Men parets vilja är stark och hon är tydlig med att hon accepterar deras beslut.

Annons
Drottning Elizabeth och prins Charles.
Den kungliga plikten – det är vad det handlar om för drottning Elizabeth, 93.

Dramatiken i brittiska kungafamiljen

Drottningen igen:

– Harry och Meghan har gjort klart att de inte vill luta sig mot allmänna medel i sitt nya liv. Det har därför blivit överenskommet att det kommer att bli en övergångsperiod under vilken familjen kommer att bo både i Kanada och i Storbritannien.

Annons

– Detta är komplicerade frågor för min familj att lösa och det är en del arbete som återstår, men jag har bett om att de slutgiltiga besluten ska tas under de kommande dagarna.

Undertecknat drottning Elizabeth.

Drottning Elizabeth med Meghan och prins Harry.
För drottning Elizabeth handlar det om att upprätthålla monarkin. Vad hon personligen anser om allt detta är det ingen utomstående som vet.

Tänkte ni förresten på att drottningen i större delen av uttalandet kallar sin sonson och hans fru för ”Harry och Meghan” – och inte för ”hertigen och hertiginnan av Sussex” som hon annars brukar? Nu spekulerar de brittiska hovexperterna om detta kan vara ett tecken på att parets kungliga titlar kommer att ryka.

Foto: TT.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Elizabeth bryter tystnaden – Meghan trotsade drottningen”

 1. Bea skriver: 13 januari, 2020

  Fina nedtecknade rader av drottningen. Det ligger mycket omtanke och kärlek bakom dessa rader. Ingen behöver undra längre och familjens önskemål klart.
  Good luck.


  1. Monessa Erenbo skriver: 14 januari, 2020

   Hoppas titlarna ryker, Meghan förtjänar inte sin, synd om Harry.


 2. PernillaA skriver: 14 januari, 2020

  mycket dålig stil att agera på detta sätt; men det går väldigt bra att använda kungliga smycket, korteger osv när det passar.


  1. Emma skriver: 14 januari, 2020

   Kungliga korteger är nog mest en börda för detta paret, dem är de med i av välvilja för att kungafamiljen och folket önskar det. Kungliga smycken använder Meghan nog endast om kungafamiljen önskar det och det passar tilfället.


  2. Bea skriver: 14 januari, 2020

   Usch det var verkligen en otrevlig och osympatisk kommentar.


 3. Birthe Vejrum skriver: 14 januari, 2020

  Det er helt klart FARMOR, der skriver her, og ikke en hofembedsmand. Varmt og kærligt skriver hun. 🙂 Hun har helt klart den unge families psykiske velbefindende for øje. Hvilket jeg – desværre – må konstatere at ikke alle kommentarerne her viser.
  Man behøver ingen specialuddannelse for at forstå, at Harry stadig er fanget af sin mors død, at alt ramler om ham/for ham når kameraerne smattrer. 🙁
  Og, at Meghan blev “rullet i tjære og fjer” hver evige eneste dag i medierne og deres kommentarfelter er også uden for enhver diskussion.


  1. Bea skriver: 14 januari, 2020

   Birthe Vejrum
   Håller helt med dig. Fin kommentar skrivet från hjärtat.


  2. Birthe Vejrum skriver: 15 januari, 2020

   Bea – tusind tak! 🙂
   Amerikanske BUZZFEED har lavet en en oversigt/sammenligning af artikler skrevet om Kate og Meghan, og om præcis de samme handlinger/begivenheder.
   Som f.eks. deres brudebuketter, og om avocadoer, graviditeter og meget mere. Du kan se og læse om undersøgelsen på DR tekst under overskriften: “Mobber Pressen Hertuginde Meghan”?


 4. Cissi skriver: 14 januari, 2020

  Hörde någon gäst i en engelskspråkig TV-sändning säga att en kunglighet mycket väl kan bo utomlands, för det gör Princess Madeleine of Sweden.


  1. AstridA skriver: 14 januari, 2020

   Precis! Madeleine är monarkens dotter. Harry är framtida monarkens son. Ingen av dom vill någonsin ärva en tron. Prinsessan Madeleine har alltid fått välja var hon vill bo. Varför ska det vara svårare för prins Harry? Därför att han är hankön?


 5. Christina skriver: 14 januari, 2020

  Många unga människor har förlorat en förälder , kanske under värre omständigheter också , men de beter sig inte som en baby som Harry .


  1. Birthe Vejrum skriver: 15 januari, 2020

   Ja se det Christina , får vi jo aldrig at vide.
   Men vi har sorggrupper i Danmark, der arbejder med det spørgsmål, og hjælper børn og unge med at bearbejde det. Især er det vigtigt for dem at tale med jævnaldrene om deres sorg. Mary og Mary Fonden er engageret i dette. Da Mary mistede sin, tog hun sin rygsæk, sagde farvel til job og kæreste og forlod Australien.
   Der er også efterladte forældre, der ikke kan tale med deres børn om deres tab her i landet. 🙁


 6. PernillaA skriver: 15 januari, 2020

  Tror inte att det var en börda för meghan att åka kortege ; hon bråkade ju redan innan bröllopet om val av tiara; det hela blev inte som hon tänkt sig och därför agerar paret som de gör; som drottning skulle jag inte lägga fingrarna emellan utan köra exakt samma linje fast lite smidigare


 7. PernillaA skriver: 15 januari, 2020

  Astrid för mig rör det sig om hur man gör saker och ting.Om Harry inte vill vara prins och bo utomlnads är det helt ok men man gör det inte så som Harry och Meghan har gjort det


  1. Bea skriver: 16 januari, 2020

   Pernilla,
   Känner du det här paret privat?
   Du verkar veta exakt vad som händer och hur familjen skall agera utåt.
   Det vet man ju endast om man är närstående. Så trevligt det måste vara.


 8. PernillaA skriver: 16 januari, 2020

  Kära Bea, du har uppenbarligen inte förstått poängen med att kommentera här; redaktionen skriver artiklar som vi är välkomna att kommentera ; exakt det gör jag precis som alla andra och förövrigt du själv ; om du tycker att man inte få ha en åsikt om saker som skrivs här ska du inte läsa tidningen och framförallt inte kommentera själv för hur många kungligheter som det skrivs om här känner du ?


 9. Royalist javisst skriver: 16 januari, 2020

  Trauma med avliden förälder eller ej. Harry är vuxen och har ansvar för sin sons välmående men även för sin plats i tronföljden och för sin kungliga status.
  Vill han helt avstå allt och skapa sig ett eget liv helt utom kungahuset bör han avstå allt!!! Sussex Royal är ett skämt! Det bör han sluta med omedelbart. Kanske inte vad Meghan tänkt sig. Hon verkar inte ha förstått att hon gift in sig i en kunglig familj med allt vad det innebär!!!

  Trauma


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar