Elizabeths hemlighet läckt! Stora förvirringen efter okända dokumentet

Drottning Elizabeth

Nu ligger drottning Elizabeths hemliga recept ute för allmän beskådan.

Drottning Elizabeth är död – blev 96 år gammal
0:59

Efter reklamen: Drottning Elizabeth är död – blev 96 år gammal

(0:59)

Slå på ljud

När drottning Elizabeth dog den 8 september efter 70 år på tronen. Till begravningen hade drygt 2000 gäster bjudits in och gatorna i London var sprängfyllda med människor som ville ta ett sista farväl.

Strax efter hennes död började ett gammalt dokument cirkulera på internet. Brevet var skrivet till USA:s dåvarande president Dwight D. Eisenhower – efter hans besök på Balmoral 1959.

Under besöket hade Elizabeth lovat Eisenhower att skicka sitt hemliga pannkaksrecept. Hon höll löftet och när han hade återvänt till staterna fick han ta del av drottningens matlagningskunskaper.

”När jag fick se en bild på dig i dagens tidning där du står framför en grill kom jag på att jag aldrig hade skickade receptet på drop scones som jag lovade dig på Balmoral”, skrev Elizabeth i brevet, enligt 7 News Australia.

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth delade sitt pannkaksrecept med USA:s dåvarande president Dwight D. Eisenhower 1959.

RUBA

Förvirringen efter läckta dokumentet

På forumet Reddit är det dock många som är förvirrade. På receptet står det nämligen ”drop scones”, vilket många tror är ett gammalt namn för skotska pannkakor.

Drop scones är inte scones, utan är i grunden skotska pannkakor. Du brukar äta dem med smör, kanske lite gyllene sirap om du är riktigt sötsugen”, skriver en person.

Planerade Elizabeths begravning - stoppas nu helt efter händelsen

Så lagar du drottning Elizabeths pannkakor

Receptet är utförligt beskrivet och det är tydligt att Elizabeth visste hur hon skulle tillaga sina pannkakor. Klassiska ingredienser som mjöl, vatten och ägg var så klart en naturlig del även för drottningen.

Gör man på Elizabeths sätt blir det också en rejäl mängd pannkakor som ska räcka till hela 16 personer. För det krävs bland annat drygt 9,5 deciliter mjöl, fem deciliter mjölk, två ägg och fyra teskedar socker.

Jag har också provat att använda gyllene sirap eller sirap istället för bara socker och det kan också vara väldigt bra”, skrev hon vidare.

Här nedan hittar du drottning Elizabeths pannkaksrecept!

Drottning Elizabeths pannkakor

Drottning Elizabeths pannkaksrecept.

Reddit

Foto: TT