Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elizabeths ställningstagande avslöjat – prinsen var aldrig en favorit

14 aug, 2022, 18:00 
Elizabeths ställningstagande avslöjat – prinsen var aldrig en favorit
Foto: Shutterstock/ TT

Nya uppgifter säger att det fanns en annan favorit...

Annons
5 saker som drottning Elizabeth hatar!Brand logo
5 saker som drottning Elizabeth hatar!

Drottning Elizabeth och prins Philip har enligt hovförfattaren Matthew Dennison signalerat att prins Andrew inte var favoritbarnet i den kungliga familjen, det skriver Expressen.

Tillät yngsta sonen dra sig ur brittiska flottan

Det var då kungaparet tillät yngsta sonen prins Edward slippa fullgöra sin utbildning på brittiska flottan som de också signalerade att han var lite speciellt uppassad, enligt hovförfattaren.

”Han var 22 år gammal och ville sluta i flottan trots att han bara genomgått en tredjedel av den 12 månader långa utbildningen”, skriver Dennison, enligt The Sun.

”Till mångas förvåning blev inte prins Philip rosenrasande. Snarare accepterade han att flottan 'inte passade bra för Edward”, fortsätter Matthew Dennison.

Trots att den brittiska befolkningen inte har höjt prinsen till skyarna så står en sak klar för författaren – Prins Edward var favoritbarnet i kungliga familjen.

Prins Andrew och de sexuella överträdelserna

Prins Andrew blev utan sina kungliga och militära titlar samt fick dåligt anseende då han anklagades för att ha våldtagit den då 17–år gamla Virginia Giuffre.

Annons

Drottning Elizabeth stod för en del av den förlikning som skedde mellan parterna prins Andrew och Virginia Giuffre, där Virginia mottog 150 miljoner svenska kronor som gick del till henne men också hennes välgörenhetsorganisation.

Prinsens advokater uttalade sig om förlikningen:

”Prins Andrew har aldrig menat att skada Guiffres anseende, och han accepterar att hon har lidit både som ett bekräftat offer av övergrepp och som ett resultat av orättvisa offentliga attacker”, det skriver Expressen.

Foto: Shutterstock /TT

Annons