Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elizabeth, 96, ställer in viktig fest! Britterna oroliga för drottningens hälsa

11 aug, 2022, 12:00 
AvMinna Sarpaneva
Drottning Elizabeth
Elizabeth har fått ett oroväckande besked.
Annons
5 saker som drottning Elizabeth hatar!Brand logo
5 saker som drottning Elizabeth hatar!

Drottning Elizabeth, 96, kan beskrivas som en riktig stålkvinna. I hela 70 år har monarken suttit på tronen och hållit ställningarna i Storbritannien.

Men under det senaste året har den folkkära drottningen haft problem med hälsan från och till. Nu har hon drabbats av ett nytt bakslag.

Drottning Elizabeths hälsoproblem

I februari i år, kom chockbeskedet att drottning Elizabeth smittats av covid-19. Lyckligtvis repade hon sig och kunde återgå till vardagen och de kungliga plikterna.

Hälsan har dock varit fortsatt svajig och hon har tvingats ställa in flera inplanerade aktiviteter. Hon var till och med nära på att inte dyka upp på sitt eget 70-årsjubileum till följd av hälsoproblemen.

Nu har drottningens hälsa fått sig en till törn och hon tvingas ställa in ännu ett evenemang som ligger henne varmt om hjärtat.

Annons

Traditionen ställs in

Tidigare i veckan kom den tråkiga nyheten att den traditionsenliga välkomstfesten vid Balmoral Castle i Skottland blir ersatt av ett mindre, privat event.

I samband med välkomstfesten genomför Elizabeth även en traditionsenlig militärinspektion av Guard of Honour, från Balaklava Company, 5th Battalion, The Royal Regiment of Scotland.

Vanligtvis är det ett offentligt evenemang där allmänheten är välkomna som åskådare, tråkigt nog är även den tillställningen inställd och kommer istället att ske privat. Enligt The Sun så kommer inte media tillåtas att närvara.

Anledningen bakom beslutet ska vara Elizabeths sviktande hälsa som gör att hon har svårt att röra på sig. Situationen beskrivs som en "bitter besvikelse" för drottningen som såg fram emot den högtidliga dagen.

Tråkigt! Vi hoppas att Elizabeth återhämtar sig.

Foto: TT

Annons