Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Engelska folket rasar - efter filmen på prins William: ”Ville inte reta upp kungen”

22 aug, 2023, 14:00 
Samuel Björn
Prins William
Prins William.
Engelsmännen rasar - källorna avslöjar varför prins Williams avstod resan.
Annons
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i JordanienBrand logo
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i Jordanien

I söndags förlorade det engelska damlandslaget i fotboll VM-finalen i Australien mot Spanien med snopna 1-0. Men redan innan finalförlusten var det brittiska folket upprörda - detta efter en video på prins William och prinsessan Charlotte som publicerades dagen innan den historiska finalen.

Följde finalen på hemmaplan

Prins William följde finalmatchen hemma från soffan tillsammans med familjen. William, Kate, George, Charlotte och Louis har sedan tidigare ett stort idrottsintresse - något som man kunde se under sommarens Wimbledon.

prins Williams
Här ger de av sig ett rejält firande efter Carlos Alcaraz vinst i Wimbledon tidigare i sommar.

Det var nog rejäla känslor i det kungliga hemmet medans de följde matchen med andra ord.

Men prins William med familj fick tillsammans med resterande Engelsmän sörja resultatet av finalen.

Annons

William gick efter finalen ut på plattformen X, tidigare kallad twitter, för att visa sin uppskattning för damlandslaget.

"Även om det är resultatet som ingen av oss ville ha, så har ni gjort er själva och denna nation stolta. Er anda och drivkraft har inspirerat så många människor och banat väg för kommande generationer. Tack för fotbollsminnena. Grattis till Spanien. W", skrev William till damlandslaget på X.

Ilskan mot kungafamiljen

Inför finalen väckte dock prins William mycket reaktioner i England - ilskna reaktioner.

I en video på sociala medier hälsar prinsen och hans dotter ett stort lycka till till damlandslaget inför deras historiska möte mot Spanien i finalen, där ett lag skulle bli historiska som första vinnarna av mästerskapet i landets historia.

"Vi är ledsna över att vi inte kan vara där på plats. Men vi är så stolta över allt ni har uppnått och alla de miljoner ni har inspirerat, här och runtom i världen. Så gå ut och njut nu av matchen. Lycka till tjejer!", sa Prins William i videon

Annons

Anledningen till Engelsmännens ilska är att de tycker att en videohälsning är lite fjuttig. Många ansåg att någon från kungahuset borde varit på plats när Damlandslaget hade chansen att ta sin första guldmedalj någonsin.

Källor till Daily Mail hänvisar till två anledningar kring varför prins Harry valde att inte åka till Australien för att stötta landslaget på plats.

Första anledningen till att resan til Australien inte blev av var av miljöskäl, menar Daily Mail.

Den andra ska ha varit för att inte reta upp kung Charles. Detta för att kungen själv inte besökt landet än sedan sin kröning och att det då inte anses diplomatiskt och etiskt korrekt att besöka det före honom.

Kungen har också han, likt resterande av kungafamiljen fått utstå kritik under mästerskapet för att ingen varit på plats för att stötta laget personligen.

Annons