Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Enorma babylyckan i kungafamiljen – prinsessan bekräftar allt på bild!

01 dec, 2023, 07:29 
Europas kungligheter
Åh sådan glädje för prinsessan och hela kungafamiljen – nu får vi se lyckan med egna ögon!
Annons
Här är Europas alla kungahus!Brand logo
Här är Europas alla kungahus!

När en ny kunglighet föds jublas det i kungafamiljer i många länder – Europas kungahus är ju faktiskt en enda stor släkt!

Så har blivit fallet genom smart äktenskapspolitik och för några månader sedan kom ett nytt tillskott till världen, som därmed är avlägsen släkting till vår kungafamilj!

Vi pratar förstås om lille prins François, son till prinsessan Stéphanie och arvstorhertig Guillaume av Luxembourg!

Han kom till världen för nio månader sedan och har sedan dess förgyllt sina kungliga föräldrars liv varje dag – och nu bekräftas lyckan på bild.

Annons

Kungafamiljens lycka med babyn bekräftas på bild

Trots att prins François inte ens är ett år än har han redan fått följa med på flera kungliga uppdrag. Och han stjäl naturligtvis alltid showen.

Så var fallet i oktober då han hängde med sina föräldrar till ett ålderdomshem i Kirchberg och sedan ett ungdomscenter i Mersch.

Under det senare uppdraget hade han även något av en huvudroll. Då invigdes nämligen ett utrymme döpt efter lillprinsen som satts ihop med donationer som samlades in i samband med hans nedkomst.

Och nu har det hänt igen. François har betat av ännu en tillställning och ännu en gång får vi en underbar bild på prinsen.

Annons

Denna gång besökte familjen en festival i Dudelange som satts ihop av Kräizbierg Fondation, en stiftelse som stöttar personer med funktionsnedsättningar.

Det blev en underbar dag för alla inblandade och Stéphanies och Guillaumes lycka med sina två söner går inte att ta miste på – allt bekräftas på de underbara bilderna!

Arvstorhertig Guillaume med sonen prins François i famnen
Arvstorhertig Guillaume med sonen prins François i famnen – så fina!
Annons

Så är baby-prinsen släkt med svenska kungafamiljen

Europas kungafamiljer är som sagt ihopkopplade, men hur är lille François egentligen släkt med vår kungafamiljen?

Släktbandet går genom svenska drottning Astrid, som tragiskt gick bort i en bilolycka, som också är Guillaumes farmors mor.

Att relationen mellan kungafamiljerna fortfarande är god märks. Till exempel hade Victoria och Daniel en själv plats på Stéphanies och Guillaumes bröllop 2012.

Foto: TT

Annons