Bebislycka för kungafamiljen i Luxemburg - här är de första bilderna

Kungligheterna

Arvstorhertig Guillaume av Luxemburg och prinsessan Stéphanie fick sin andra son den 27 mars 2023.

Se de första bilderna på den nya prinsen av Luxemburg, prins Francois.

Arvstorhertig Guillaume av Luxemburg och prinsessan Stéphanie har varit gifta sedan 2012. Den 10 maj föddes deras första son prins Charles av Luxemburg. Under måndagen, den 27 mars 2023, fick de sin andra lilla son prins Francois av Luxemburg och han är helt bedårande.

Flera solobilder släpptes av den lille prinsen, tillsammans med en bild med hans kärleksfulla och stolta föräldrar.

Hovet bekräftar: Drottning Silvia sjuk – ställer in
0:29

Efter reklamen: Hovet bekräftar: Drottning Silvia sjuk – ställer in

(0:29)

Slå på ljud

Ett speciellt ögonblick

Efter födseln intervjuades prinsens pappa, Arvstorhertig Guillaume av Luxemburg, av FreeLens TV. Där berättade han att prinsens storebror, prins Charles av Luxemburg, blev under dagen upphämtad av sin farfar, storhertigen Henri av Luxemburg, för att tillbringa en dag med sina farföräldrar. Han tillägger sedan att hans föräldrar tog med storebror prins Charles för att träffa sin nyfödda lillebror på sjukhuset. Något Arvstorhertig Guillaume säger är ett av de mest speciella ögonblicken i familjens liv. Det finns däremot ännu inte några bilder med storebror och lillebror tillsammans.

Orden som totalförbjudits inför kungens besök i Luleå – det får ingen säga

Släkt med kronprinsessan

Kronprinsessan Victoria är nära vän med prinsessan Stéphanie och Arvstorhertig Guillaume av Luxemburg. Förutom goda vänner är de faktiskt till och med släkt. Den svenska drottningen Astrid som dog i en tragisk bilolycka var prins Guillaumes farmors mor.

Prins Francois av Luxemburg föddes den 27 mars på Grand Duchess Charlotte Maternity Hospital i Luxemburg och blir den tredje arvtagaren i det luxemburgska kungahuset.

Carl Philip och Sofias beteende i Älvdalen avslöjas: "Folk håller sig undan"