Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Estelle och Oscars farväl – så hyllar de Zlatan på nya bilden

05 jun, 2023, 11:16 
AvFelicia Plåt
Oscar, Estelle och Zlatan
Prinsen och prinsessan hyllade idrottsstjärnan. Foto: TT

Estelle och Oscar valde att tacka fotbollslegendaren.

Annons

Under gårdagen kom ett chockerande besked. Fotbollslegendaren Zlatan Ibrahimovic avsluta sin fotbollskarriär. Det var efter Milans säsongsavslutning mot Hellas Verona som Zlatan gick ut med beskedet.

Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger vissteBrand logo
Zlatans stora hemlighet – inte ens Helena Seger visste

Valde att säga hejdå till fotbollen

Efter slutsignalen under matchen stannade Milans spelare kvar och hyllade Zlatan och det var många tårar som föll från fansen på läktaren.

– Tiden har kommit att säga hejdå till fotbollen, men inte till er, sa han under hyllningen skriver Aftonbladet.

Annons

Och beslutet höll han för sig själv. Han berättar att inte ens hans familj visste om det.

– Det var väldigt känslosamt. Om någon hade frågat mig om att sluta för tre månader sedan hade jag blivit galen. Men nu accepterar jag det, sa han under presskonferensen.

Kungahusets chock

Och några som också blev chockade över beslutet var inga mindre än kungahuset. Speciellt kronprinsessan Victoria och prins Daniel. De har precis som alla andra följt Zlatans väg mot toppen under hans 24 år som fotbollsspelare. Och de väljer att tacka och hylla Zlatan med ett inlägg på Instagram.

I inlägget på kungahusets Instagram ser vi prinsessan Estelle tillsammans med sin lillebror prins Oscar iklädda var sin Milan tröja. Och kollar man noga kan man se en Zlatan-autograf på Oscars rygg.

– Vi vill tacka @iamzlatanibrahimovic för allt han har gjort för svensk fotboll och för Sverige. En av de finaste idrottskarriärerna någonsin. Vi är fulla av beundran och tacksamhet. VICTORIA och DANIEL, skriver de i inlägget.

Annons

Och i kommentarsfältet trillar hyllningarna och kärlekshälsningarna in.

Relationen till kungen

Zlatan har träffar flera av kungligheterna under åren och har en skämtsam relation med kungen. Och senast förra året blev han tilldelad en medalj av kungen för sina insatser inom svensk idrott.

Annons