Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsens beteende på egna dopet – nya bilderna visar

05 jun, 2023, 08:21 
AvFelicia Plåt
Kungliga familjen Luxemburg
Det var bara glada miner under prins Francois dop. Foto: TT

En ny liten prins har döpts.

Annons

Under lördagen var det en stor dag i Luxemburg, speciellt för den kungliga familjen. På nya bilder kan man se hela familjen stå stolta och glada i solen utanför Fischbach-kyrkan och i mitten ser man nyfödda prins Francois i sin farmors famn. Det var nämligen den nyfödda prinsen som stod i centrum under dagens händelse då det var hans tur att döpas.

Därför saknades Estelle • Madeleines efterlängtade comeback • Victoria och Daniels kärleksfest – 3 kungliga snackisar från vecka 22!Brand logo
Därför saknades Estelle • Madeleines efterlängtade comeback • Victoria och Daniels kärleksfest – 3 kungliga snackisar från vecka 22!

Prins Francois är storhertig Guillaume och hans fru storhertiginnan Stephanies andra barn och även därmed den tredje i tronföljden i Luxembuergs kungahus.

Sov sig igenom ceremonien

Och den lille prinsen uppförde sig riktigt ordentligt under gudstjänsten. Medan ärkebiskopen av Luxemburg, kardinal Jean-Claude Hollerich, döpte Francois sov den lille prinsen i sin mammas famn genom större delar av ceremonien.

Annons

Flera av hans familjemedlemmar var på plats. Bland annat prins Felix och prinsessan Claire tillsammans med sina barn, prinsessan Amalia och prins Liam. Han faster, prinsessan Alexandra, och morbror, greve Christian de Lannoy, som numera är hans gud-föräldrar var också på plats. Och de fick även vara en del av ceremonien

Stolt familj

Efter dopet la kungahuset ut en bild på den ny-döpta prinsen tillsammans med mamma, pappa, farmor, farfar och hans treåriga storebror som ser väldigt glad ut över sin nya lillebror.

Prins Francois föddes den 27 mars 2023 på Grand-Duchess Charlotte Maternity Hospital i Luxemburg. Och efter sin far och äldre bror är han den tredje i tronföljden. Och under dopdagen såg familjen ut att ha det riktigt trevligt tillsammans i prins Francois ära.

Annons