Estelle tvingas anpassa sig efter olyckan

Prinsessan Estelle håller på att återhämta sig efter sin skidolycka i Alperna.Enligt Hovet mår prinsessan bra – även om hon tvingats anpassa sig efter sitt nya gips.


Det var under nyårshelgen som olyckan var framme. När kronprinsessfamiljen var på skidsemester i Alperna föll prinsessan i backen och fick åka till sjukhus. Väl där kunde läkarna konstatera att 7-åringen drabbats av en fraktur på smalbenet och skulle behöva gå i gips.

Estelle föll i backen

Estelles första skoldag på Campus Manilla.

Estelles första skoldag på Campus Manilla.

Nu har det gått två veckor sedan olyckan i skidbacken – och Estelle har inte tappat modet. Enligt Margareta Thorgren, informationschef på Hovet, är prinsessan på gott humör.

– Hon mår bra och hanterar det gipsade benet fint. Barn är ju ofta duktiga att anpassa sig i nya situationer. Det gör prinsessan Estelle på bästa sätt, säger hon.

Estelle har också, precis som resten av landets skolbarn, fått inleda vårterminen. Förstaklassare på Campus Manilla började sin termin på torsdag, den 9 januari, och då var Estelle där. Hon går just nu på kryckor, men enligt Thorgren är detta inget som stör.

Så var hennes jul

Bortsett från skidolyckan fick Estelle en fin julhelg. Hon var hemma hos både mormor och morfar på Drottningholm och hos farföräldrarna i Ockelbo. Dessutom blev det en träff med faster Anna Westling Söderström och hennes man Mikael i Gävle där familjen såg en hockeymatch mellan Brynäs och Oskarshamn.

Dagen efter att skidolyckan blev känd reste prins Daniel till Norge för att delta i Ari Behns begravning. Kronprinsessan Victoria valde att stanna med barnen.