Estelles fina lyckönskning till morfar kungen – efter tunga beskedet

20 feb, 2023, 12:30 

Estelle tänker på kungen inför hjärtoperationen.

Annons

Prinsessan Estelle har sedan födseln varit kungen och drottning Silvias stora ögonsten. Att barnbarnen betyder något alldeles extra är tydligt, då drottningen bär två guldiga armband med deras namn ingraverade.

Kungen har hjärtopererats! Hans första ord efter ingreppet
Kungen har hjärtopererats! Hans första ord efter ingreppet

Både drottningen och kungen ser till att träffa sina barnbarn så mycket det bara går. I en intervju med Kamratposten sa drottning Silvia så här om livet som mormor och farmor:

– Min mamma sa alltid att barnbarn är livets efterrätt. Och det är ju så, man har hela glädjen – men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart. Och man får skämma bort dem mer än vad föräldrarna kan göra. Det är härligt! De är så söta, och hemskt roliga.

Annons
Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria
Kungen, drottning Silvia, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria njuter verkligen av varandras sällskap.

Estelles relation med kungen

Främst är det Silvias relation med Estelle som varit omskriven, men Sveriges blivande drottning har en lika god relation med kungen – och likt Silvia gillar kungen att ta med Estelle på utflykter.

För drygt två år sedan slog Nationalmuseum upp portarna igen efter en omfattande renovering. Då passade kungen på att ta med Estelle för att ta del av alla nya och gamla utställningar.

Ögonblicket dokumenterades på Instagram och på en av bilderna kunde man se Estelle hålla morfars hand, när de gick ned för den stora stentrappan i mitten av den stora entrésalen.

Estelles lyckönskningar inför operationen

Att Estelle älskar att tillbringa tid med sina morföräldrar blir också tydligt när somriga bilder från Solliden kablas ut till allmänheten. Det är inte helt ovanligt att Estelle ses skratta och prata med både kungen och drottningen.

Annons
Kungen, drottning Silvia och prinsessan Estelle
Kungen och drottning Silvia har en nära relation till sina barnbarn. Här säger Silvia något till Estelle i samband med Solliden Sessions på Öland.

Under måndagen kommer kungen genomföra en hjärtoperation. Självklart har kronprinsessan Victoria informerat Estelle, som tänker på sin morfar och hoppas att allt går som det ska.

Kungen, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle
Kungen har en nära relation till prinsessan Estelle.

Silvia har för tyska Bild berättat att Estelle brukar skicka sms till henne. Förmodligen har hon skickat sina lyckönskningar inför den annalkande operationen, med ord om att hon tänker på sin morfar.

Annons

Lyckligtvis verkar kungen själv inte speciellt orolig. När han besökte Jönköping förra veckan sa han så här om den kommande operationen:

– Det känns toppen, det ska bli hur spännande som helst.

Kungen, drottning Silvia och prinsessan Estelle
Det är tydligt att prinsessan Estelle älskar sina morföräldrar!

Foto: TT/Instagram

Annons