Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Estelles och Oscars oväntade drag på julafton – händelsen fångad på bild!

26 dec, 2021, 16:38 
AvIndra Nordemar

Prinsessan Estelle och prins Oscar har många gånger visat sig vara små glada busfrön. Och på deras favoritdag, julafton, fick de testa på något annorlunda.

Annons
20 underbara julbilder på kungafamiljen vi aldrig glömmer!Brand logo
20 underbara julbilder på kungafamiljen vi aldrig glömmer!

Julhelgen börjar lida mot sitt slut och vi går in i mellandagarna innan ett nytt år tar vid. För de flesta är helgen som varit lite mer speciell än andra. Men mest uppskattad är nog ändå julen av alla barn. Och kungafamiljen är inget undantag – julafton är barnens favoritdag!

Men vad gör de då under denna speciella dag? Det är de dessvärre inte helt öppna med – men Estelle och Oscar, de gjorde i alla fall något kanske inte helt väntat på julaftonsmorgonen.

Kungafamiljens julfirande

När kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine var små såg varje jul likadan ut. Kungafamiljen firade årligen med prinsessan Christina, hennes make Tord Magnuson och kusinerna Gustaf, Oscar och Victor.

Men sedan blev familjen helt enkelt lite för stor för att alla skulle samlas och samtidigt bibehålla fridfullheten! Kungaparet har ju hela sju barnbarn numera, och Christina och Tord fem stycken – man kan ju bara tänka sig buset om alla småttingar skulle öppna klappar samtidigt!

Annons

Nuförtiden ser det därför lite olika, ibland samlas de som kan på Drottningholms slott hos kungen och drottningen, men ibland åker Victoria och Carl Philip i väg till sina respektive svärföräldrar.

– Numera har vi blivit så många att familjerna firar julafton var för sig och sedan träffas vi på Drottningholm på juldagen. Firandet sker då i Stensalen, i kungens och drottningens privata del. Där kan vi värma oss vid slottets enda fungerande öppna spis – huset kan vara rätt kyligt, har Christina berättat i Hemmets Journal.

Så härlig bild! Madeleine 1,5 år , Victoria, 6 ,och Carl Philip, 4!

Estelle och Oscars annorlunda jul

I år verkar det däremot som att kronprinsessfamiljen blev kvar i Stockholm. På Instagram har kungahuset delat bilder på Victorias, Daniels, och barnens annorlunda aktivitet på julaftonsmorgonen – ett besök på en brandstation!

Annons

"I dag, på julaftonsmorgon, besökte Kronprinsessfamiljen Solna brandstation för att önska god jul till de brandmän som arbetar under högtiden. Å hela Kungafamiljens vägnar, tackade de för det arbete som medarbetarna inom brandförsvaret utför dygnet runt, under årets alla dagar.

I samband med besöket fick Kronprinsessfamiljen en presentation av brandstationen och verksamheten. Därefter bjöd Prinsessan Estelle och Prins Oscar på pepparkakor inför julaftonens arbetspass."

Det verkar som att aktiviteten verkligen gick hem hos Estelle och Oscar! På bilden sitter de med stora leenden på deras läppar i förarsätet på en brandbil, Oscar i Estelles knä – för många barn är det ju superhäftigt att få känna hur det känns att vara en brandman för en stund!

Foto: TT, Instagram / kungahuset

Annons