Estelles skola Campus Manilla frias av Skolinspektionen

prinsessan estelle kronprinsessan victoria campus manilla

Turerna har varit många men nu verkar det största blåsvädret kring Estelles skola, Campus Manilla, vara över.

Kronprinsessparet kan pusta ut. Förra året riktades flera anmälningar mot Estelles skola, Campus Manilla på Kungliga Djurgården i Stockholm, men nu frias skolan efter nya kontroller.

Tuffa anklagelser

2018 var ett tufft år för Campus Manilla. Flera anmälningar inkom till skolan och enligt Skolinspektionens ska kritiken ha handlat om kränkande behandling, elevhälsa och rektorns styrning. I ett beslut från i höstas konstaterade inspektionen att “personalen på Campus Manilla inte fullt ut uppfyllde sin anmälningsskyldighet när elever ansåg sig vara utsatta för kränkande behandling”.  Men han ville även dementera att det skulle råda “kaos” på skolan, vilket en del tidningar hade beskrivit det som.

Campus Manillas rektor har uttalat sig

“Vi är en av Sveriges mest attraktiva skolor och vi har höga krav på oss själva”, sa skolans rektor, Carina Hagström-Bergh, till Expressen i samband med anklagelserna.

Att skolan nu frias är förstås goda nyheter för Victoria och Daniel. Prinsessan Estelle var ju en av eleverna som började i förskoleklass där, i augusti förra året. Enligt Skolinspektionens dokument ska nu samtliga brister vara åtgärdade och skriver vidare: ”Skolinspektionen avslutar härmed tillsynen avseende de brister som bedöms som avhjälpta”.

Ja, Manilla är en institution som både har kallats för “elitskola” och “skandalskola” men nu verkar det största blåsvädret alltså vara över. Och prinsessan Estelle har, förmodligen, varit lyckligt ovetandes om alla turer. Hon strålade verkligen den där varma augustidagen, som var hennes allra första skoldag. Estelle bar en nyinköpt, ljusblå, ryggsäck och det tog inte många minuter förrän den sociala lillsessan började leka med sina klasskamrater.

prinsessan estelle campus manilla

Prinsessan Estelle under sin första skoldag på Campus Manilla i Stockholm.

Foto: TT