Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Estelles stora besvikelse – tagit emot tråkigt besked

13 jun, 2024, 04:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Det blir inte riktigt som tänkt för prinsessan Estelle…
Annons

Sommaren har ankommit och semestern är inom räckhåll för många svenskar – även för kungafamiljen!

Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagenBrand logo
Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagen

Så firas kronprinsessan Victoria i år

I vanlig ordning kommer många dagar att spenderas på kungligheternas semesterparadis Öland. Det är även där kronprinsessan Victoria firas med dunder och brak under Victoriaveckan, fram till och med hennes födelsedag den 14 juli.

Det är även den dagen den storslagna Victoriakonserten drar igång, en höjdpunkt för både kungafamiljen och turister på den avlånga ön.

På kronprinsessans 47-årsdag färdas flera artister till Borgholms slottsruin för att fira med och hylla Victoria. Det hela tv-sänds även av SVT, och Svensk Damtidning rapporterade nyligen om vilka artister som medverkar.

Annons

Artisterna som uppträder på Victoriakonserten

Vi kommer få höra fin musik av Lena Philipsson, Molly Hammar, Albin Lee Meldau, Edda Magnason och Olivia Lobato.

Allt går även under ledning av Yvette Hermundstad, ett soklart val eftersom det är sjätte året i rad hon tar på sig uppdraget.

– Att återigen få förtroendet att leda firandet av vår kronprinsessa och att få hylla historiens 46:e Victoriapristagare är väldigt roligt och ärofyllt. Det är utan tvekan årets härligaste uppdrag, säger hon.

Det är inte första gången flera av artisterna uppträder framför vår kungafamilj. Lena Philipsson har medverkat under Victoriakonsterten flera gånger förut, och så sent som kungens tronjubileum i fjol uppträdde hon framför kungligheter och en enorm publik.

Estelles besvikelse

Men bland upplagan av artister som i år gör entré på scenen vid Borgholms slottsruin är det några namn som säkerligen prinsessan Estelle saknar.

Även Marcus & Martinus har uppträtt under kungliga sammanhang, men de finns inte heller med i listan över framträdanden under årets Victoriakonsert – så trist för de små kungligheterna!

Men vem vet, kanske det kommer en och annan överraskning inför den stora dagen. Det har ju hänt förut!

Victoriakonserten sänds på SVT klockan 20.00 den 14 juli.

Annons