Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ett år sedan Victoria stal hela showen - lyste starkast på röda mattan

23 maj, 2023, 14:00 
AvFelicia Plåt
Victoria
Victoria bär alltid vackra kreationer. Foto: TT

Kronprinsessan tog röda mattan med storm.

Annons

Den 23 maj ska årets polarpris delas ut till stora namn inom musikbranschen. I år är det sångaren Angélique Kidjo, tonsättaren Arvo Pärt och skivbolags-grundaren Chris Blackwell som kommer ta emot priset i Vinterträdgården på Grans Hotel.

WOW! Här anländer kungafamiljen till PolarprisgalanBrand logo
WOW! Här anländer kungafamiljen till Polarprisgalan

Hon stjäl showen

Och likt alla andra år kommer det nog vara kändistätt. Flera kändisar och kungligheter brukar gå på den röda mattan innan galan och visa upp sig i vackra och moderiktiga kläder. Och flera gånger har ett välkänd ansikte verkligen stulit showen från alla gästerna. Ingen mindre än vår egen kronprinsessan Victoria.

Victoria
Victoria tillsammans med sin make och bror på galan 2022.

Senast förra året tog hon röda mattan med storm. Tillsammans med sin make prins Daniel och sin bror prins Carl Philip klev hon in på röda mattan i en riktigt trendig look.

Annons

Hon bar ett specialsytt svart set från märket Totême, som var både stilrent men modernt. Vilket även passade då polarpriset gick till en rockstjärna. Och Damernas Värld utsåg henne till en av de top 10 bäst klädda under galan.

Hyllade ung svensk kvinnlig designer

Men det är inte första gången hon fångar allas blickar. Utan även 2019 gjorde hon en dundrande entre. I en vacker rosa tyllklänning matchat med ett par pumps i samma färg gick hon in på röda mattan. Denna gången var många lite chockade över kronprinsessans val av designer till galan.

Victoria och Daniel
Victoria i den vackra tylldrömmen 2019

Hon bär ofta kläder från stora modehus men denna gången var det en 24-årig tjej som hade designat tylldrömmen. Det var Selam Fessahaye från Uppsala som hade gjort kreationen. Och det var många i modevärlden som tyckte det var fint av Victoria att uppmärksamma en ung kvinnlig designer.

Annons

Och 2017 bar Victoria och även systern Madeleine svensk designade klänningar. Victoria en silvrig specialsydd klänning av Diana Orving och Madeleine ett tvådelat set av Ida Sjöstedt Couture. Och de båda prinsessorna blev hyllade till skyarna för sina vackra utstyrslar.

Victoria och Madeleine
Victoria och Madeleine hyllades för deras fina klänningar. Foto: TT

Spänningen är olidlig

Nu får vi se vad Victoria kommer att bjuda på detta år. Blir det ett stilrent och rockigt set eller en vacker tylldröm? Svaret får vi under kvällen på polarprisets röda matta. Och med tanke på alla andra år kommer hon nog inte göra oss besvikna.

Annons