Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Europeiska prinsessan bekräftar relationen med prins Christian, 17 – och alla hurrar

11 jul, 2023, 21:16 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Prins Christian och Prinsessan Chiara
Prins Christian meddelade nyligen att han kommer att avstå sitt kungliga apanage när han fyller 18 år i höst.

Det har varit en het snackis länge men nu uttalar sig prinsessan om relationen med den danska prinsen.

Annons
Victorias oro: ”Inte lätt att leva som man önskar”Brand logo
Victorias oro: ”Inte lätt att leva som man önskar”

Det har varit snack om en kunglig romans länge nu. Det hela drog igång efter en bild på den 18-åriga italienska prinsessan Chiara Bourbon och prins Christian under sommarens F1 Grand Prix i Monte Carlo. Efter alla rykten har nu prinsessan Chiara gått ut och pratat om relationen till prinsen i en intervju med den italienska tidningen Corriere Della Serra.

Känt varandra sen de var små

Men Formel-1 tävlingen i Monaco var inte första gången de unga kungligheterna träffade på varandra. Chiara berättar i intervjun att hon och Christian nämligen har känt varandra sen de var små.

– Vi har känt varandra sedan vi var små, min far Carlo är gudfar till hans yngre syster, Josephine... familjen Bourbon är släkt med nästan alla kungafamiljer eller tidigare härskare i Europa, det är som en slags stor klubb, berättar Chiara.

Annons

Chiara har också varit på besök i Danmark tidigare. Under 2014 när Christians små syskon, tvillingarna Vincent och Josephine, skulle döpas var Chiara och hennes familj på plats för den stora dagen. Hon berättar även i intervjun att hon också var i Danmark mer nyligen än så.

– Senast jag var i Danmark? Två veckor sedan, säger hon.

"En vacker vänskap"

På frågan om hon och Christian har en speciell vänskap svarar Chiara:

– Ja, med Christian finns en god förståelse , en vacker vänskap och vi har väldigt roligt tillsammans. Sen är han väldigt sportig också, han älskar löpning, tennis men kan samtidigt vara väldigt disciplinerad. Han och hans familj är väldigt öppna.

Om denna vackra vänskap någon gång i framtiden kan spillas över i kärlek mellan de två unga kungligheterna går de inte närmare in på under intervjun.

Alla kungliga reportar kan iallafall skatta sig lyckliga åt att den unga prinsessan tillslut uttalar sig om relationen till den danska prinsen.

Annons