Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Eva O'Neill vägrar prata om svärdottern Madeleine – efter händelsen i familjen

28 jan, 2024, 20:00 

Därför har Eva valt att inte prata om Madeleine.

Annons

Trots att hon är svärmor till en prinsessa, är mystiken kring det svala societetslejonet Eva O'Neill stor. Hon har en imponerande kontaktbok och folk som träffat henne beskriver Eva som oerhört socialt skicklig.

Men trots det hör vi nästan aldrig från henne – och hon fastnar i princip aldrig på bild. Hon pratar heller aldrig om sin svärdotter prinsessan Madeleine, och det här är varför.

7 saker du inte visste om Eva O'NeillBrand logo
7 saker du inte visste om Eva O'Neill

Ryktet om Eva O'Neill och kung Charles chockade alla

Ja, Chris mamma Eva O'Neill är något av en gåta. Det är inte ens helt klart hur gammal hon är, eller var hon är född! Orten Karlovy Vary i Tjeckien har dock pekats ut som trolig födelseplats.

Annons

Klart är dock att Eva är en jetset-kvinna av rang. Det har till och med ryktats om en romans med kung Charles – något Eva dock har sett till att dementera.

– Jag har känt prins Charles i många år, men bara på grund av välgörenhet jag har varit involverad i, har Eva sagt.

Däremot har de umgåtts en del under tidigt 80-tal, när Eva O'Neill jämt skymtades med olika tungt inflytelserika personer. Men trots att Eva O'Neill på olika vis rört sig runt och i det kungliga strålkastarljuset håller hon extremt låg profil.

Eva O'Neill, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Eva O'Neill med Chris och Madeleine.
Annons

Därför pratar Eva O'Neill inte om prinsessan Madeleine

Eva är nämligen extremt sparsam med att tala med media, och fångas oerhört sällan på bild. Inte heller när hennes son Chris gifte sig med prinsessan Madeleine, valde hon att ta ett kliv ut i rampljuset.

Trots att Madeleine och Eva har en oerhört nära relation, de syntes till exempel på semester ihop i vintras, så pratar Eva aldrig om Madeleine i pressen.

Hon har tydligt beslutat att fortsätta vara privat och flyga under radarn trots att hennes familj är så oerhört känd, vilket givetvis är tryggt för Madeleine som gärna håller privatlivet utanför rampljuset.

Annons

Det undantag Eva gjort när det kommer till att prata om familjen, var 2018 när prinsessan Adrienne föddes:

– Jag är väldigt glad över mitt nya barnbarn. Hon är vacker och extremt söt. Och jag älskar namnet, sa Eva till SVT då.

Och efter det har vi inte hört Eva säga något mer om varken Madeleine, eller barnbarnen – så det återstår att se när hon bryter tystnaden igen!

Eva O'Neill och drottning Silvia
Eva och Silvia står varandra mycket nära.

Foto: TT

Annons